Podcast

Her kan du høre vores podcast om kortfilmen ”Helium” af Anders Walter. I podcasten diskuterer vi, hvordan filmen kan analyseres og tolkes. Podcasten giver dig en god introduktion til filmen, som kan hjælpe dig med din egen analyse og fortolkning.

Medvirkende

Jon Ottov Duus, cand.mag i Filosofi og Engelsk og redaktør i Dansk på Studienet.

Michael Balle Jensen, cand. mag. i Dansk og Filosofi og redaktør i Dansk på Studienet.

Vært: Signe Kroman Palsøe.

Uddrag 

Her kan du læse et uddrag fra vores podcast:

Vi ser også, at musikken er forskellig. På hospitalet bliver den brugt til også at skabe spænding og understrege følelser, men her er det klaver og guitar, almindelige akustiske instrumenter. Men når det bliver Helium, så er det lidt mærkelige klokkespil, vinglaslyde og et engleagtigt kor. Sfæriske lyde kalder man det. Det understøtter stemningen. Så man ved med det samme, at man er flyttet over i den overnaturlige fantasiverden, når man hører musikken, og når man ser, hvordan billederne ser ud. 

Der er også det, at Alfred er aktiv i Helium. Han render rundt og spiller fodbold, han kravler op på taget, han gynger. Men Alfred på børneafdelingen, han sidder i en kørestol, eller han sidder i sengen eller senere ligger i sengen. 

Nu har vi snakket rigtigt meget om kontrasterne mellem den realistiske verden og Helium. Men samtidigt er der de her koblinger, så man kan se sammenhængen. Der er luftskibene, som går igen. De dekorerer hans værelse på hospitalet i den virkelige verden, men det er også luftskibe, der holder de svævende øer oppe i Helium. Så man kan se nogle koblinger. 

Han har en tegning af et luftskib, som viser sig at spille en markant rolle i slutningen af filmen. Ja, det er luftskibet, der skal bringe ham til Helium. Man kan sige, at Enzo er godt til at observere sine omgivelser, fordi han begynder at fortælle sin historie ud fra det inventar, som Alfred allerede har....

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind