Helium | Kortfilm

I denne analysehjælp får du hjælp til at analysere og fortolke kortfilmen “Helium”. Kortfilmen er instrueret af Anders Walter i 2014. Den vandt i 2014 en Oscar for bedste kortfilm. Spilletid 00:23. 

Vi giver dig et resumé af filmen og gennemgår de centrale elementer i analysen. Vi kommer ind på filmens dramaturgi i form af opbygning, personer, dialog og miljøer. Vi ser også på de filmiske virkemidler, symbolik og modsætninger.

Du får også hjælp til fortolkning og perspektivering. Hvis du har brug hjælp til at komme i gang med din analyse, kan du læse vores arbejdsspørgsmål. Har du brug for et hurtigt overblik, kan du læse vores noter til kortfilmen. 

Du kan også høre vores podcast, som hjælper dig godt i gang med at forstå kortfilmen. 

Uddrag 

Her kan du læse et uddrag fra vores analysehjælp:

Musikken understreger den fredfyldte stemning i Helium

Skellet mellem hospitalet og Helium bliver også understreget på lydsiden. Underlægningsmusikken på hospitalet er præget af almindelige instrumenter som klaver og akustisk guitar. Her bliver underlægningsmusikken eksempelvis brugt til at skabe spænding. 

Det kan vi f.eks. høre fra omkring 10:45, hvor Enzo forsøger at snige sig ind til Alfred på den intensive afdeling. Enzos forsøg på at finde Alfred bliver akkompagneret af en lidt hektisk klavermusik, som afspejler Enzos indre spænding. Musikken stopper i det øjeblik Enzo finder Alfred og falder til ro. 

Underlægningsmusikken i Helium har ofte en andet lettere, sartere klang. Den bliver skabt gennem brugen af instrumenter som f.eks. klokkespil, som med sit høje toneleje afspejler den svævende lethed, der præger Helium. Under klokkespillet ligger nogle udflydende toner af strygere eller synthesizer, som underbygger musikkens luftige fornemmelse. Vi kan f.eks. høre denne musik, når Enzo fortæller Alfred om nætterne i Helium (fra 13:28 og frem).

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Helium | Kortfilm

[1]
Bedømmelser
  • 23-02-2022
    Givet af HHX-elev på 2. år