Analyse

På de næste sider får du hjælp til at analysere “Helium”. Kortfilmen er instrueret af Anders Walter og udkom i 2014.

Hvis du har behov for mere hjælp til at komme i gang med analysen på egen hånd, anbefaler vi, at du læser vores generelle vejledning til analyse af kortfilm:

Analyse af kortfilm

Dette er Studienets vejledning til kortilmanalyse, som er særlig velegnet for dig, der skal analysere kortfilm i Dansk eller Mediefag på gymnasiet. Kortfilm benyttes ofte i undervisningen i, fordi det er meget mere overskueligt at gennemgå en kortfilm end en spillefilm.

Uddrag

Her kan du læse et uddrag fra analysehjælpen:

Enzo har selv mistet sin lillebror

Det bliver antydet, at Enzo selv har mistet sin lillebror. Det er formentlig én af årsagerne til, at han føler så stærk en sympati for Alfred. Enzo antyder tabet af sin lillebror ved at tale i datid om ham:

ENZO: Min lillebror, han var også helt vild med luftballoner. [00:37-00:39]

Alfred er kvik nok til at bemærke, at Enzo taler i datid om lillebroren, også da han fortæller, at broen ”havde” en gammel russisk luftballon. Alfred bemærker også, at Enzo ikke svarer, da han spørger, hvor gammel Enzos bror er. 

Alfred regner selv ud, at det må betyde, at broren er død. Han spørger Enzo om de nærmere omstændigheder, da de mødes i haven i filmens næste scene:

ALFRED: Tror du så, at din lillebror er oppe i himlen
ENZO: Undskyld?
ALFRED: Ja, var han ikke død?
ENZO: Det er lang tid siden nu.
[01:21-01:32]

Vi må formode, at Enzos lillebror var et barn på omkring Alfreds alder, da han døde. Det kan være en af årsagerne til, at Enzo involverer sig så meget i at lette Alfreds sidste tid.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind