Globale forsyningskæder

Her finder du vores opgavehjælp til opgaverne fra skriftlig eksamen i International Økonomi A på HHX d. 23 august 2022. Opgavesættet hed “Globale forsyningskæder”.

Opgavesættet består af 3 opgaver som alle skal løses. På de følgende sider forklarer vi dig, hvordan vi løser de 3 opgaver:

Hvis du har brug for en generel vejledning i de forskellige opgavetyper som du kan støde på til eksamen i IØ, så kan du med fordel læse vores eksamensguide til skriftlig eksamen i International Økonomi.

Her kan du se et uddrag fra Opgave 2.2b

Regeringen kan investere i infrastruktur for at styrke de nationale forsyningskæder og på den måde gøre det mere attraktivt at flytte produktionen til Danmark. Regeringen kan også vælge at bruge flere penge på forskning, hvilket kan bidrage med en bedre uddannet arbejdskraft til virksomhederne samt ny teknologi, der kan effektivisere virksomhedernes produktion.

Regeringen kan også vælge at føre en erhvervspolitik, hvor man giver finansiel støtte til virksomhederne, hvilket kan tilskynde dem til at flytte deres produktion til Danmark. Det kan eksempelvis være ved at give tilskud til virksomhedernes investeringer. Det kan også være ved at lave aftaler om, at staten opkøber en vis mængde varer, så virksomhederne er sikre på, at de kan afsætte deres varer. Det vil dog sandsynligvis være meget dyrt for samfundet. Regeringen kan også lægge told på udenlandske varer, gøre det lettere at få bestemte tilladelser eller give virksomheder skattefordele.

Regeringen kan også arbejde på, gennem EU, at lave handelsaftaler med andre lande eller fælles standarder som gør det lettere at handle på tværs af landegrænser.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Globale forsyningskæder

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.