Tømmermænd

Her kan du læse et resume af Klaus Rifbjergs digt “Tømmermænd”, samt få hjælp til analyse og fortolkning. Bemærk at vi kun giver en kort analysehjælp til digtet, fordi opgaveformuleringen lægger op til, at kampagnefilmen er den primære kilde. 

Resume

Klaus Rifbjergs digt “Tømmermænd” giver en beskrivelse af en søndag efter en tur i byen, hvor digtets jeg vågner op med tømmermænd. 

Jeget tænker tilbage på, hvor sjov gårsdagens bytur var og beskriver også de forskellige faser i en omgang tømmermænd, hvor man først vågner med ondt i hovedet og tager sine piller og dernæst drikker store mængder vand direkte fra hanen. Imens bemærker jeget, at verden ser anderledes ud på en sådan dag, men egentlig ikke på en ubehagelig måde. Det bliver også nævnt, at en ærlig brandert er meget værd i de nuværende maksimaltider.

Jeget ser alt i alt frem til tømmermændsdagen, som kun handler om at hvile ud og ikke kræver noget af en. Til sidst bliver det også nævnt, at jeget tilbringer morgenen sammen med en kvinde, han elsker, og det er ogs...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind