[4]

Delprøve 1 | STX Engelsk A | 2. december 2014

I denne vejledning får du hjælp til at besvare Delprøve 1 fra skriftlig eksamen i Engelsk A på STX den 2. december 2014. 

Den første opgave er en fejlsætningsopgave, hvor du får en række fejlsætninger som du skal rette, og derefter skal du forklare din rettelse. Under hver fejlsætning giver vi dig et par hints, der kan hjælpe dig på vej, samt et eksempel på en besvarelse.

Den anden opgave handler om indefinitte pronomener (ubestemte stedord), og beder dig om at indsætte enten somebody eller anybody i forskellige sætninger. Derefter bliver du bedt om at forklare forskellen mellem de to pronomener. Vi giver dig et hint til hver sætning, som kan hjælpe dig med at forstå forskellen på ordene og give dig inspiration til din forklaring.

Den tredje opgave er en stilistik-opgave. Her bliver du bedt om at lave en kort stilistisk analyse af et tekstuddrag. Vi udpeger forskellige elementer, som kan være interessante at kommentere, med særlig fokus på ordvalg og sætningsopbygning.

Den fjerde opgave er en oversættelse, hvor du skal oversætte et tekststykke fra dansk til engelsk. Her har vi oversat de vanskeligste ord for dig, og desuden giver vi hints til de grammatiske områder, du især skal være opmærksom på. 

Vi giver dig løbende henvisninger til vores Engelsk Grammatik og hjælp til fejlsætninger, hvis du har brug for at få nogle af de grammatiske emner uddybet undervejs. 

Du har også mulighed for at se konkrete bud på besvarelser under hver eneste opgave, så du kan tjekke dine svar. 

Husk: Øvelse gør mester, så prøv at løse de 4 opgaver selv først!

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Delprøve 1 | STX Engelsk A | 2. december 2014

[4]
Bedømmelser
 • 21-05-2015
  Givet af 3.g'er på STX
  God til at læse til eksamen. Man får nogle fantastiske noter, og så er det god øvelse!
 • 04-05-2016
  Givet af 2.g'er på STX
  Lige den hjælp jeg manglede
 • 24-04-2016
  Givet af 3.g'er på STX
  God inspiration til besvarelse
 • 07-01-2016
  Givet af 3.g'er på STX
  Den er god hjælp ja wuhu