[8]

Dagligvare­branchen

Her finder du vores opgavehjælp til opgaven Dagligvarebranchen, der blev brugt til skriftlig eksamen i Afsætning A på HHX d. 1 december 2021.

Opgavesættet består af fem opgaver, der handler om dagligvarebranchen. På de følgende sider forklarer vi dig, hvordan vi løser de fem opgaver:

Her kan du se et uddrag fra Opgave 5

Discountmarkedet er et rødt ocean med hård konkurrence. De fysiske butikskæder er også en stor udfordring for Netto. Særligt markedsudfordreren Rema 1000, der næsten har indhentet Netto, når man kigger på markedsandele.

Vi kan se, at de forskellige butikskæder kopierer hinanden:

 • Ifølge bilag 11 og 13 udvider Fakta (Coop 365) og Lidl deres sortiment. Det er et vigtigt konkurrenceparameter at have det rigtige sortiment. Det kan tiltrække kunder fra både supermarked- og discountkæder. Dog udfordrer en udvidelse af sortimentet discountbrandet, da et smalt sortiment kendertegner discount. Netto kan også vælge at udvide deres sortiment, men der er risiko for, at man kannibaliserer på Føtex, da forskellen mellem de to kæder så bliver mindre.
 • Ifølge bilag 11, 12 og 13 bygger både Fakta (Coop 365), Netto og Lidl deres butikker om, så de bliver mere attraktive for kunderne. Både Netto og Lidl går også efter et “skandinavisk look”. Kæderne satser også alle sammen på, at der skal fokus på frugt og grønt.
 • Ifølge bilag 9 og 10 forsøger Salling Group også at kopiere Coops loyalitetskoncept og har ligeledes introduceret apps.

Det er derfor også svært for Netto at skille sig ud fra de andre kæder. En løsning kan være at øge andelen af private labels. Hvis der opstår præferencer for bestemte produkter kan Netto stjæle kunder fra de andre kæder. Men det vil sandsynligvis kræve store udgifter til markedsføring. 

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Dagligvarebranchen

[8]
Bedømmelser
 • 26-03-2022
  Givet af HHX-elev på 2. år
  opgave 1 har han skrevet langt over det dobbelte af 2400 tegn. men stadig en rigtig fin hjælp
 • 21-11-2023
  Givet af HHX-elev på 2. år
 • 20-11-2023
  Givet af 3.g'er på STX
 • 24-10-2022
  Givet af HHX-elev på 2. år