Brexit | Essay

I denne study guide kan du få hjælp til arbejde med nogle af de centrale problemstillinger, som har været diskuteret i forbindelse med Brexit. Emnet stammer fra et eksamenssæt på HHX A fra 5. december 2018. Vi giver dig hjælp til at få overblik over kildeteksterne og diskutere emnet. 

Eksamensspørgsmål

Write an essay in which you discuss issues raised in the Brexit debate, particularly by young people.

Write the essay in English and give it an appropriate heading.

Word count: 800-1200 words

Use the following sources:

1. “My plea to Britain’s young: fight for your Brexit rights”

2. “Brexit and Young People”

3. “UK businesses told to expect workforce crisis after Brexit”

4. “Opposition to Brexit is growing in the UK” (3:37)

5. “British students worry about studying in Europe after Brexit” (2:10)

Præsentation af emnet

Kildematerialet præsenterer forskellige problemstillinger, som har været en del af Brexit-debatten. Fx kommer der måske flere udfordringer for britiske statsborgere, som ønsker at studere, arbejde eller bo i EU-lande, når Brexit er overstået. Desuden kan det blive mere problematisk for folk med andre nationaliter at få lov til at bo og arbejde i Storbritannien. Storbritanniens økonomi kan derfor blive påvirket af mangel på udenlandsk arbejdskraft, da landet fx snart får brug for mere pleje- og sundhedspersonale til at håndtere et stigende antal ældre borgere.

Kildematerialet fortæller også om en voksende ungdomsbevægelse imod Brexit. Det kommer ind på generationskonflikten i Storbritannien, hvor de fleste unge stemte imod Brexit, mens de fleste unge stemte for. Samlet set indikerer kildematerialet, at Brexit kan få dramatiske konsekvenser for de unge briter. 

Mere hjælp

Hvis du har brug for yderligere hjælp, kan du læse vores overordnede guide til essay-opgaven på HHX:

Vejledning til argumentative essay

Få hjælp til at skrive et argumentative essay i Engelsk med Studienets trin-for-trin vejledning. Denne vejledning er specifikt designet til at hjælpe dig med den genre, som hedder argumentative essay (eller bare essay). Du vil altid møde denne genre på HTX B, HTX A og EUX B, og den kan også dukke op på HHX A.

Du kan også læse mere om Brexit i vores dybdegående topic guide til emnet:

Brexit

I denne topic guide kan du få hjælp til at arbejde med Brexit. Brexit er et populært emne at inddrage i større skriftlige opgaver (fx SRP, SSO og SRO), men du kan også møde det i den daglige undervisning. Vores guide giver dig et grundigt overblik over emnet samt forslag til konkrete kildetekster, som du kan inddrage i dit arbejde.

Teksten herover er kun et uddrag. Køb medlemskab for at læse den fulde tekst.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Brexit | Essay

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.