Ver el mundo - Spansk A - Eksamen 26. maj 2015 - STX

Guldprodukter er udarbejdet af redaktionen på Studienet.dk
  • STX 3.g
  • Spansk A
  • 12
  • 3
  • 1448
  • PDF

Ver el mundo - Spansk A - Eksamen 26. maj 2015 - STX

Her finder du Studienets eksempelbesvarelse af eksamenssættet "Ver el mundo" til Spansk A på STX fra 26. maj 2015. Det handler om latinamerikanere, der rejser rundt på kontinentet, og hvilke forskellige motiver der kan være for at rejse.

I denne besvarelse giver vi dig et godt bud på oversættelsesopgaven, der i "Ver el mundo" handler om den unge argentiner Anikos rygsækrejse rundt i latinamerika. Du finder også besvarelser på alle spørgsmålene i Opgave B, der handler om de to tekster "Vivir viajando" og "Emigrar nos vuelve más humanos". Vi har som udgangspunkt forsøgt at besvare spørgsmålene med 250 ord.

- Spørgsmål 1: Dette spørgsmål har vi besvaret med 261 ord, og i besvarelsen er vi blandt andet kommet ind på hvordan Aniko fra teksten "Vivir viajando" godt kan lide at rejse, og hvordan hendes venners reaktion var, da de fandt ud af, at hun gerne ville rejse med rygsæk rundt i latinamerika. Derudover kommer besvarelsen ind på begrundelserne for vennernes reaktioner.

- Spørgsmål 2: Dette spørgsmål har vi besvaret med 249 ord, og omhandler fordele og ulemper ved at være rygsækrejsende i latinamerika, og hvorfor tekstens hovedperson, Aniko, har valgt at rejse på netop denne måde.

- Spørgsmål 3: Dette spørgsmål har vi besvaret med 243 ord, og omhandler sættets anden tekst "Emigrar nos vuelve más humanos". Gerardos oplevelser og hvordan de har påvirket ham beskrives også.

- Spørgsmål 4: Dette spørgsmål har vi besvaret med 213 ord, og indeholder en sammenligning af de to teksters personer, og hvilke motiver der generelt kan være for at rejse.

- Spørgsmål 5: Dette spørgsmål har vi besvaret med 127 ord og handler om Gerardos brug af sociale medier imens han er ude at rejse, og derudover en vurdering af fordele og ulemper, som der kan være ved at bruge sociale medier mens man rejser. Her har vi ikke opfyldt kravet om 250 ord, da vi ikke mener, at spørgsmålet lægger op til et så uddybende svar. I en eksamenssituation kunne man vælge at kombinere det med eksempelvis spørgsmål 4, da det heller ikke er besvaret med ca. 250 ord.

Spørgsmål
"Ver el mundo" består af disse spørgsmål:

A. Traduce al español
– Ved I, hvor Aniko er nu? Jeg ved kun, at hun forlod Argentina, fordi hun ville se verden.
– Anikos mor har fortalt os, at hun for tiden besøger nogle argentinske venner, der bor i Berlin. Bagefter vil hun tage med dem til Danmark. De siger, at Danmark er et meget dyrt land, og danskerne er ikke særlig venlige, men der er mange smukke steder dér. Jeg og Alfredo har talt om at rejse dertil, men vi har ikke nok penge.
– Måske kan I finde en billig flybillet, hvis I køber den nu.

B. Contesta – como máximo – a tres de las siguientes preguntas. Escribe unas 250 palabras
1) Aniko habla del sueño de su vida. ¿En qué consiste? Comenta la reacción de sus amigos cuando les habla de sus planes de viajar.
2) ¿Por qué decide Aniko viajar de mochilera? ¿Qué ventajas y desventajas tiene esta forma de viajar en tu opinión?
3) Describe las experiencias de Gerardo en Perú – en la selva y en la sierra. ¿De qué manera afectan esas experiencias a Gerardo?
4) ¿Por qué viajan Aniko y Gerardo? Compara sus motivos. Menciona otros motivos para viajar.
5) ¿Qué dice Gerardo sobre las ventajas de las redes sociales? ¿Qué otras ventajas y desventajas pueden tener las redes sociales para el viajero?

Studienets kommentar

Hvis du vil have mere hjælp til, hvordan du bedst oversætter teksten i delopgave A, kan du her se Studienets hjælp til oversættelse.

Hvis du har brug for mere hjælp til den grammatiske side af opgaven, anbefaler vi Studienets kompendium til spansk grammatik.

Ver el mundo - Spansk A - Eksamen 26. maj 2015 - STX

[1]
Bedømmelser
  • 05-02-2016
    fantastisk. havde virkelig brug for den hjælp