Hjælp til oversættelse | Spansk A

Her er Studienets vejledning til oversættelse ved skriftlig eksamen i Spansk A. Med denne vejledning får du overskuelig hjælp til at blive bedre til at oversætte fra dansk til spansk og bliver klar til eksamen i Spansk A!

Den skriftlige eksamen i Spansk A indeholder en delopgave, hvor du skal oversætte en kort tekst fra dansk til spansk. På STX er det opgave A, mens det på HHX er opgave 2. 

Når du skal oversætte en tekst fra dansk til spansk, er der en række ting, du kan gøre, for at sikre dig et godt og gennemarbejdet resultat. 

4 trin til oversættelse

Her har vi udarbejdet en trin-for-trin vejledning til, hvordan du kan gribe oversættelsen an, og hvilke fokuspunkter du kan have under de forskellige faser af din oversættelse. Det er en god idé at øve dig på disse punkter inden eksamen, så du kan bruge denne vejledning som en oversigt. 

1. Lav en syntaktisk analyse af sætningen
2. Lav en grammatisk gennemgang af sætningen
3. Oversæt sætningen
4. Læs din oversættelse igennem 

Du får en grundig gennemgang af, hvad disse fire skridt indebærer, så du bliver godt klædt på til at løse oversættelsesopgaver i Spansk A.

Fejl du skal undgå

I denne vejledning gennemgår vi 18 områder, hvor de fleste typiske fejl sker, når du oversætter en tekst fra dansk til spansk. Vi har til hver fejltype forklaret fejlen for dig, så du kan blive bedre til selv at genkende - og undgå - dem i fremtiden. 

Derudover giver vi eksempler på danske sætninger, der lægger op til de fejl du skal undgå, når du oversætter til spansk. Her forklarer vi, hvad du skal være særligt opmærksom på i den specifikke sætning, og oversætter sætningen til spansk.

De fejl, vi gennemgår, er ikke ment som en udtømmende oversigt over fejl du skal undgå, men i stedet som en vejledning i nogle af de mest typiske fejl.

Teksten herover er kun et uddrag. Køb medlemskab for at læse den fulde tekst.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Hjælp til oversættelse | Spansk A

[1]
Bedømmelser
  • 18-03-2017
    Givet af 1.g'er på STX
    Ja Tak, dejligt med en oversigt over eksamen. Har hjulpet en del