Hjælp til oversættelse | Spansk A

Her kan du læse Studienets vejledning i oversættelse fra dansk til spansk. Med denne vejledning får du overskuelig hjælp til at blive bedre til at oversætte fra dansk til spansk. Vi hjælper dig også til at blive mere opmærksom på hvilke fejl, du som dansktalende kan komme til at lave, når du skal oversætte til spansk.

Når du skal oversætte en tekst fra dansk til spansk, er der en række ting, du kan gøre, for at sikre dig et godt og gennemarbejdet resultat. 

4 trin til oversættelse

Her har vi udarbejdet en trin-for-trin vejledning til, hvordan du kan gribe en oversættelse an, og hvilke fokuspunkter du kan have under de forskellige faser af din oversættelse. Denne fremgangsmåde er tiltænkt oversættelse af korte afsnit fra dansk til spansk. 

1. Lav en syntaktisk analyse af sætningen
2. Lav en grammatisk gennemgang af sætningen
3. Oversæt sætningen
4. Læs din oversættelse igennem 

Du får en grundig gennemgang af, hvad disse fire skridt indebærer, så du bliver godt klædt på til at løse oversættelsesopgaver i Spansk A.

Fejl du skal undgå

I denne vejledning gennemgår vi 18 områder, hvor de fleste typiske fejl sker, når du oversætter en tekst fra dansk til spansk. Vi har til hver fejltype forklaret fejlen for dig, så du kan blive bedre til selv at genkende - og undgå - dem i fremtiden. 

Derudover giver vi eksempler på danske sætninger, der lægger op til typiske fejl du skal undgå, når du oversætter til spansk. Her forklarer vi, hvad du skal være særligt opmærksom på i den specifikke sætning, og oversætter sætningen til spansk.

De fejl, vi gennemgår, er ikke ment som en udtømmende oversigt over fejl du skal undgå, men i stedet som en vejledning i nogle af de mest typiske fejl.

Du kan også læse op på spansk grammatik generelt i vores kompendium til spansk grammatik:

Spansk grammatik

Her finder du Studienets kompendium til spansk grammatik.  Du kan læse kompendiet fra ende til anden for at blive klogere på spansk grammatik, men du kan også bruge det som opslagsværk, hvis du bare mangler hjælp til et specifikt grammatisk emne.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Hjælp til oversættelse | Spansk A

[1]
Bedømmelser
  • 18-03-2017
    Givet af 1.g'er på STX
    Ja Tak, dejligt med en oversigt over eksamen. Har hjulpet en del