[28]

Spansk grammatik

Her finder du Studienets kompendium til spansk grammatik. 

Kompendiet kommer ind på de vigtigste grammatiske emner og problemstillinger, du kan møde i spanskundervisningen på din ungdomsuddannelse. Du kan bruge kompendiet uanset om du går på STX, HHX, HTX eller HF.

Alle vores forklaringer af grammatiske regler og koncepter er udbygget med eksempler, så du kan se, hvordan grammatikken fungerer i praksis.

Du kan læse de forskellige sider, hvis du fx vil lære alt om substantiver, men du kan også bruge kompendiet som opslagsværk, hvis du bare mangler hjælp til et specifikt grammatisk emne. Brug søgefunktionen til at finde lige netop det, du gerne vil vide mere om.

Uddrag

Her ser du et kort uddrag fra vores kompendium:

Den bestemte form bruges mere på spansk end på dansk

Den bestemte form bruges på dansk mest til at udpege noget specifikt eller til at fremhæve en specifik mulighed ud af flere. Nedenfor er der nogle eksempler på dette:

Vil du gå tur med hunden

I dette eksempel bliver den bestemte form brugt til at afklare, at der er tale om en specifik hund og ikke bare en tilfældig.

Jeg vil have chokoladekagen, ikke den med frugt

I det andet eksempel her bruges den bestemte form til at udvælge en specifik kage. Sådan kan du også bruge den bestemte form på spansk, men derudover bruger vi på spansk også den bestemte form i en række andre tilfælde, hvor vi ikke ville bruge den bestemte artikel på dansk. Nedenfor har vi samlet nogle af de mest gængse eksempler på dette: 

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Spansk grammatik

[28]
Bedømmelser
 • 22-09-2020
  Selvom den endnu ikke er færdig så er det der er super godt. Det kommer godt ind på de enkelte grammatiske regler uden at bliver for indviklet.
 • 10-04-2019
  Givet af 3.g'er på STX
  Kan jeg få et link til download? Min mac computer er for gammel til at tage jeres app
  Hej. Tak for din bedømmelse. Hvis du opdaterer din Mac, så kan du læse webbogen i appen – fx til eksamen :) Vh, Jeppe/Studienet.dk.
  Givet af: Studienet.dk redaktionen
 • 22-05-2022
  Givet af Folkeskoleelev i 10. klasse
  Ganske udmærket supplement til min spanskundervisning.
 • 03-11-2021
  Givet af 3.g'er på STX
  godt