SOP: Kvinderne under Franco-diktaturet

  • HHX 3. år
  • SRP (Spansk A, SOP)
  • 10
  • 24
  • 6938
  • PDF

SOP: Kvinderne under Franco-diktaturet

SRP om kvindernes stilling under Franco styret i perioden 1939 til 1975.

I opgaven bliver der redegjort for udviklingen i Spanien i perioden fra 1939 til 1975, for efterfølgende at analysere kvindens stilling under diktaturet.

Analysen tager udgangspunkt i spansksproget materiales syn på virkelighedens kvinderolle, som vil sammenlignes med fiktionens syn på kvindens rolle under Franco-regimet igennem en refereret udgave af den spanske roman ”Nada” af Carmen Laforet.

Til sidst bliver kvindens stilling i samfundet efter diktaturet vurderet ud fra, hvor kvinderne befandt sig ligestillingsmæssigt før og efter Francos diktatur.

Studienets kommentar

Studieområdeprojekter på hhx hed tidligere studieretningsprojekter (SRP). Eksemplet her er skrevet som et SRP. Der er enkelte forskelle mellem de to opgavetyper. I dag skal du fx ikke skrive et engelsk abstract, men et resumé på dansk. De fleste krav er dog ens, så du kan sagtens bruge eksemplet til at få gode idéer til dit SOP.

Den bedste måde at bruge eksemplet er ved at bruge SOP-bogen sideløbende. SOP-bogen er opdateret på alle de nye regler, så du er sikker på at leve op til alle krav.

Indhold

Indledning 3
Udviklingen i spanien i perioden 1939-1975 3
Francos sejr 3
Francoismen - politisk ensretning, social diskrimination, censur og propaganda 4
Den totalitære stat – statsstyring og selvforsyning 5
Isolationen – protektionisme og selvforsyning 6
Den demokratiske facade 6
Økonomisk vækst og politisk åbning 7
Francos efterfølger 9
Kvindernes stilling under franco-diktaturet 10
”nada” af carmen laforet – fiktionens kvinderolle 11
Virkelighedens kvinderolle 14
Restriktiv socialpolitik i forhold til kvinderne 14
De gifte kvinders stilling i forhold til de ugifte kvinder 17
Fiktionens kvinderolle sammenlignet med virkelighedens kvinderolle 18
Kvindernes stilling i samfundet efter diktaturet 19
Konklusion 21
Litteraturliste 21

Uddrag

Indledning

Diktatur, på latin dictatura, er en statsform, hvor al magt er placeret hos én diktator, som ikke er underlagt lovmæssige eller andre restriktioner . Magten, folkets almenvilje, er overladt til en suveræn, som ifølge Hobbes er en måde, hvorpå man kan undgå kaos . I dag er ordet generelt negativt ladet og anvendes om et system med et centraliseret magtapparat, hvor midler som censur, propaganda, fængsling og væbnet magt skal sikre styrets overlevelse. I perioden fra 1939 til 1975 var Spanien underlagt Francos diktatur.

Diktaturet havde store konsekvenser for landet, men hvordan var udviklingen i Spanien under Francos diktatur fra 1939-1975? Hvordan var den spanske kvindens stilling under diktaturet? Og hvordan er kvindernes stilling efter diktaturet?

I det følgende vil der blive redegjort grundigt for udviklingen i Spanien i perioden fra 1939 til 1975. For så efterfølgende at analysere kvindens stilling under diktaturet. Analysen vil tage udgangspunkt i det udleverede spansksprogede materiales syn på virkelighedens kvinderolle, som vil blive sammenlignet med fiktionens syn på kvindens rolle under Franco-regimet igennem en refereret udgave af den spanske roman ”Nada” af Carmen Laforet. Til sidst vil kvindens stilling i samfundet efter diktaturet blive vurderet ud fra, hvor kvinderne befandt sig ligestillingsmæssigt før og efter Francos diktatur... Køb adgang for at læse mere

SOP: Kvinderne under Franco-diktaturet

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.