SRP om Film Noir i Engelsk A og Mediefag B

 • STX 3.g
 • SRP (Engelsk A, Mediefag B)
 • 10
 • 21
 • 6168
 • PDF

SRP om Film Noir i Engelsk A og Mediefag B

SRP'et er skrevet om Film Noir og opgaven indholder en analyse af bogen og filmen Double Indemnity.

Opgaven har vægt på den mediefaglig del og den kvinderolle, der kommer til udtryk i film noir filmene, som kaldes femme fatale. I opgaven er gjort brug af fagene Engelsk A og Mediefag B.

For at gå dybere i fortolkningen og analysen af filmen benyttes Sigmund Freuds psykoanalyse.

I den filmiske analyse lægges særlig vægt på de karakteristiske genretræk, ligesom opgaven vægter kvindeskikkelsen ( femme fatal-figuren). Opgaven handler om den klassiske film noir, og indholder ikke noget om nutidens Neo Noir.

Studienets kommentar

Ingen indholdsfortegnelse.
Du kan også få hjælp til dit Studieretningsprojekt i SRP-bogen. Her guider vi dig i alt fra emnevalg og faglige metoder til opbygning af opgaven.
Få den bedste hjælp til SRP med SRP-bogen.

Indhold

Indledning
Film noir
Analyse af filmen Double Indemnity:
Analyse af romanen ”Double Indemnety”
Komparativ analyse af roman og film
Femme fatale
Konklusion
Litteraturlisten

Uddrag

Indledning :

Film noir er en filmform som opstod under de problematiske tider fra 1940'erne til 1950'erne hvor verden var domineret af krig, had, diktatorer, ødelæggelse og død. Folk vidste ikke hvilket ben de skulle stå på, hvem der talte sandt eller hvem man kunne tro på. Dette er afspejlet i den kyniske tone som Film Noir er præget af. Den kyniske tone, den klassiske Film Noir og femme fatale - figuren appellerer til mig, derfor har jeg valgt at analysere og fortolke James M. Cains roman Double Indemnity og dens klassik filmatiserede udgave, instrueret af Billy Wilder, som har samme navn. For at gå dybere i fortolkningen og analysen af filmen, vil jeg benytter mig af Sigmund Freuds psykoanalyse. I den filmiskeanalyse vil jeg lægge særlig vægt på de karakteristiske genretræk. Opgaven vil også vægte kvindeskikkelsen ( femme fatal-figuren). Opgaven vil kun være ud fra den klassiske film noir, og vil ikke indhold noget om f.eks. nutidens Neo Noir.

Film noir.
Film Noir har fået sit navn af de franske filmkritikere i 1940'erne, som syntes at filmene var kyniske og pessimistiske, film noir betyder ”sort film” på fransk. Mange mener at årsagen til de dystre toner, er grundet den daværende krig, der gav folk et mere dystert syn på tilværelsen. Et af de dystre elementer er low key belysningen. Belysningen bliver brugt til at :
”udnytte skyggevirkninger fra persienner, tremmer eller lignende”
Det giver tilskueren minimal chance for at se det uventede i baggrunden. Low key belysning dannede også lange skygger, som er gener markør. Film noir benytter sig også af filmiske virkemidler så som ; skæve kameravinkler og dyster musik, der fremviser sindstilstanden hos personerne i filmen. Det skaber en spændingsfaktor, der understøtter de i forvejen spændingsfyldte film. Film noir har sine rødder i den tyske ekspressionisme... Køb adgang for at læse mere

SRP om Film Noir i Engelsk A og Mediefag B

[2]
Bedømmelser
 • 16-05-2012
  Givet af 3.g'er på STX
  Den er ikke til den karakter, som den har fået. Gammelt eksempel på en SRP - der er sket mange ændringer siden. den var dog god til lige at give et hurtigt overblik, men slet ikke uddybende.
 • 19-12-2011
  Givet af HF-elev på 2. år
  Udemærket opgave - dog mere mediefag end engelsk..