SRP om Fight Club i Engelsk A og Mediefag B

 • STX 3.g
 • SRP (Engelsk A, Mediefag B)
 • 12
 • 24
 • 7835
 • PDF

SRP om Fight Club i Engelsk A og Mediefag B

SRP om romanen og filmen Fight Club, i Engelsk A og Mediefag A, og opgaven indeholder analyse og fortolkning af både film og bog.

Der gives en gennemgang af filmiske virkemidler, og hvordan postmodernismen kan ses i begge værker.

Studienets kommentar

Der mangler en litteraturliste. Desuden er der ikke lavet abstract. Da der mangler indholdsfortegnelse i opgaven, så den kan virke lidt uoverskuelig.
Du kan også få hjælp til dit Studieretningsprojekt i SRP-bogen. Her guider vi dig i alt fra emnevalg og faglige metoder til opbygning af opgaven.
Få den bedste hjælp til SRP med SRP-bogen.

Indhold

- Indledning
- Fra bog til det store lærred
- Filmiske virkemidler
- Analyse og fortolkning
- I postmodernismens lys
- Diskussion
- Konklusion
- Perspektivering

Uddrag

"Indledning:
'It's only after you've lost everything that you're free to do anything.'
Med det på overfladen komplette liv, den gode lejlighed med de fine møbler og fornuftige indtægt har vores unavngivne jeg-fortæller skabt sig en glansbilledetilværelse.

Men under overfladen lurer søvnløsheden, den tomme følelse af ingenting og bitterheden ved at være en del det kapitalistiske samfund han så inderligt hader. I sin desperation efter et identielt fixpunkt udvikler han ubevidst et alter ego, Tyler Durden, som er alt hvad vores hovedperson ønsker at være.

Sammen danner de Fight Club, en klub hvor mænd der har tabt gnisten mødes for at slå hinanden halvt fordærvet. Ifølge Tyler Durden har nutidens mænd gradvist mistet deres maskulinitet og Fight Club er stedet hvor de kan genvinde den.

Efterhånden som Fight Club vokser og får flere og flere medlemmer, begynder Tylers idé om et utopia at gro frem. Han hungrer efter et samfund hvor materialismen ikke hersker, hvor mænd er sat tilbage til jæger/samler-tilværelsen, og for at opnå dette skaber Tyler Project Mayhem.

Filmen og bogen opererer begge med maskulinitet og anti-materialisme som de væsentligste temaer. Selvom filmen handlingsmæssigt nogle steder er forskellig fra bogen, er temaer, budskab og fortællerstil den samme.

Med udgangspunkt i David Finchers potrættering vil jeg redegøre for de væsentligste filmiske virkemidler i Fight Club. Jeg vil lave en analyse og fortolkning på skildringen af manderoller og identitet i det postmoderne samfund , med fokus på mænd der tilhører den såkaldte 'Generation X'.

Dernæst vil jeg diskutere voldstematikken og hvordan den bliver skildret i henholdsvis filmen og romanen. Til sidst vil jeg perspektivere til Green Street Holigans, hvor mange af de samme temaer går igen, og en lignende brodermentalitet også er styrket i kraft af manglen på en faderskikkelse, selvdestruktion og vold."... Køb adgang for at læse mere

SRP om Fight Club i Engelsk A og Mediefag B

[25]
Bedømmelser
 • 26-08-2009
  Jeg synes det er god opgave. Det er ærgeligt at abstractet mangler. Jeg synes at analysen af filmen er god, mediefagsmæssigt. Desuden er belysningen af problemet med materialismen, og den påvirkning det har på fortælleren (Jack) at han er vokset op uden en far god.
 • 25-11-2009
  God opgave, men den er ret uoverskuelig. Der burde være flere overskrifter, og en problemformulering kunne også ha' været dejligt :) Ellers fin analyse og fortolkning.
 • 13-11-2013
  Fin.....................................................
 • 14-05-2013
  virkelig god! velfortjent 12 tal

Materialer relateret til SRP om Fight Club i Engelsk A og Mediefag B.