Bysociologi og gentrificering | Samfundsfag A

  • STX 3.g
  • Samfundsfag A
  • 10
  • 2
  • 1005
  • PDF

Bysociologi og gentrificering | Samfundsfag A

Diskussion lavet i Samfundsfag A med udgangspunkt i artiklen "Københavneriet møder gammel Vesterbro-rotte: »Jeg vil sgu da skide på deres altaner«" af Henrik Vesterberg om bysociologi om gentrificering.

Opgaveformulering

Diskutér, hvilken betydning gentrificeringen af tidligere arbejderkvarterer har for beboerne i storbyen. Diskussionen skal tage udgangspunkt i bilag 1, ”Københavneriet møder gammel Vesterbro-rotte: »Jeg vil sgu da skide på deres altaner«” og du skal anvende bysociologisk viden.

Lærers kommentar

God diskussion. Godt sprog. God begrebsbrug, selvom flere af Bourdieus begreber måske kunne have været anvendt. Afslutningen er lidt flad. Det gælder vel stort set for alle emner overhovedet, at de kan diskuteres. Derfor forekommer det intetsigende at slutte af med ”om det er godt eller dårligt, kan diskuteres fra person til person.” Endvidere kunne du måske have perspektiveret til nogle mere overordnede samfundsforhold. Der er meget, man kunne tage fat på, fx spørgsmålet om, at alle, der ikke kan begå sig i det senmoderne videnssamfund som Kim Trempenau bliver reduceret til modta-gere af offentlige ydelser, hvorimod de kunne finde en plads i produktionen i modernitetens indu-strisamfund.

Uddrag

Gentrificeringen af storbyen kan have flere forskellige betydninger for beboerne. Vesterbro er for eksempel gået fra at være et arbejderklassekvarter, som var præget af prostitution og narko til at være en bydel hvor man nu kan gå på fine sushirestauranter og smarte caféer. Men alt dette har haft en stor konsekvens for de beboere, som er vokset op på Vesterbro eller har boet der i tiden før by-fornyelsen. Efterhånden som Vesterbro blev mere og mere populært flyttede katalysatorerne til ste-det og de havde det formål, at transformere stedet fra at være faldefærdigt til at være et godt sted at bo og et godt sted at skabe nyt netværk. Før byfornyelsen var det primært beboere med en lav indkomst, kort- eller slet ingen uddannelse, samt de fleste havde et problem med narkotika eller prostitution, som boede på Vesterbro. Bygningerne var slidte og husleje, samt huspriser, var lave. Derudover bestod Vesterbro af en masse værtshuse, klubber og sexbutikker, som alt sammen ... Køb adgang for at læse mere

Bysociologi og gentrificering | Samfundsfag A

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.