SRO om CO2 og Al Gores "En ubekvem sandhed"

 • STX 2.g
 • SRO (Dansk A, Matematik A)
 • 7
 • 8
 • 2366
 • PDF

SRO om CO2 og Al Gores "En ubekvem sandhed"

SRO i Dansk A og Samfundsfag A om CO2 og Al Gores "En ubekvem sandhed" (An Inconvenient Truth).

Opgaven indeholder en analyse dybdegående analyse af Al Gores film "En ubekvem sandhed."
Herudover indeholder den en matematikdel, hvor der er er redegjort for de forskellige vækstfunktioner.

Studienets kommentar

Indholdsfortegnelse, abstract og litteraturliste mangler. Derudover er hovedfaget ikke angivet.

Indhold

- Indledning
- ”En ubekvem sandhed”
- Lineær, ekspotentiel - og logistiskvækst
- Analyse af datamateriale fra bilaget om atmosfærens indhold af kuldioxid:
- Konklusion

Uddrag

Indledning
Jordens udslip af CO2 er en omtalt problematikfaktor overalt i verden. Hvordan kan vi reducere udslippet, hvorfor er mængden af CO2 i luften steget så meget og hvordan vil verden se ud om blot 50 år? Dette er en række spørgsmål, som Al Gore besvarer med hans påstande i filmen ”En ubekvem sandhed”. I denne opgave vil jeg først og fremmest lave en analyse af filmen ”En ubekvem sandhed”, hvor jeg specielt fokuserer på hvilken effekt, fremførelsen Al Gores illustrationer og data har. Herefter vil jeg kommentere om dette kan komme til at virke manipulerende og meningsdannende på modtageren og publikum. Efter min analyse af dokumentaren, vil jeg kort redegøre for de 3 vækstmodeller: Lineær-, ekspotentiel- og logistiskvækst, hvorefter jeg vil analysere tabellen omkring atmosfærens indhold af kuldioxid, som er blevet udleveret som bilag. Ud fra tabellens data vil jeg slutteligt lave en fremtidsprognose for atmosfærens indhold af kuldioxid i henholdsvis år 2050 og år 3000.

”En ubekvem sandhed”
Dokumentaren og foredraget ”En ubekvem sandhed” er instrueret af David Guggenheim i 2006. Foredraget bliver holdt af den tidligere amerikanske vicepræsident og præsidentkandidat Albert Arnold Gore, Jr. I år 2007 vandt dokumentaren ”En ubekvem sandhed” en Oscar for bedste dokumentarfilm, hvor Gore selv fremstår som hovedpersonen.
”En ubekvem sandhed” omhandler hvordan den globale opvarmning har påvirket og påvirker den verden vi lever i. Al Gore holder et såkaldt multimedie-foredrag om hele problematikken omkring global opvarmning. Ved hjælp at grafer, billeder, videoklip og andre medier forklarer han sine påstande og såkaldte fakta om hvordan man kan reducere den globale opvarmning. Al gore er overbevist om at jorden har oplevet en drastisk temperaturstigning de sidste 100 år og at de ... Køb adgang for at læse mere

SRO om CO2 og Al Gores "En ubekvem sandhed"

[4]
Bedømmelser
 • 01-04-2011
  God hjælp med hensyn til analysen af an inconvenient truth
 • 17-11-2010
  god opgave. mangler ikke så meget, men godt i dybden
 • 01-05-2014
  godt 1
 • 09-02-2012
  Givet af 2.g'er på STX
  God analyse af Al gore's film!