SRO om international klimapolitik

 • STX 2.g
 • SRO (Engelsk B, Samfundsfag A)
 • 10
 • 12
 • 3122
 • PDF

SRO om international klimapolitik

Min opgave indeholder svar på emnet: International klimapolitik.

Problemformulering:

Vil verdens lande blive enige om hvordan de reducere CO2 udslippet? De største lande skriver under på at temperaturen ikke på stige mere end 2 grader og kan økonomi og klimaforandringer gå hånd i hånd og i sidste ende gå op inden vi slutter år 2050?

Problemstillinger:

Kan verdens lande enes om at indgå en overenskomst, hvor man i de næste 40 år lægger et loft over, hvor meget CO2 virksomheder og de enkelte mennesker må udlede?

Vil politikere og økonomer være i stand til at løse både problemerne med den menneskeskabte klimaopvarmning og økonomiske verdenskrise på samme tid?

Underemnerne i denne SRO er:
G8 – industrilande
Realisme og idealisme
USA og klimapolitik
2-graders-målet
OECD - det kan lade sig gøre

Indhold

Problemformulering 3
Problemstillinger 3
Abstract 4
G8 – industrilande 5
Realisme og idealisme 5
USA og klimapolitik . . 6
2-graders-målet 7
Indledning . 9
OECD – det kan lade sig gøre 10
Konklusion . . 11
Analyse af engelsk kilde . . 12
Litteraturliste . . 13

Uddrag

Kan verdens lande enes om at indgå en overenskomst, hvor man i de næste 40 år lægger et loft over, hvor meget CO2 virksomheder og de enkelte mennesker må udlede til atmosfæren?

G8 - industrilande

Umiddelbart efter en oliekrise i år 1973; stiftede seks verdens førende industrilande en gruppe, kaldet G6, der mødtes en gang om året for at planlægge og udtænke fælles strategier om store verdenspolitiske problemer. Denne gruppe bestod først af Frankrig, Italien, Japan, Vesttyskland, Storbritannien og USA. Senere kom gruppen til at hedde G7 da Canada kom ind året efter. Fra år 1977 var EU også med til møderne og da Bill Clinton foreslog Rusland i år 1997 at være med til møderne kom gruppen nu til at hedde G8.
Da G8-landene i år 2008 mødtes i Japan for at snakke om verdensproblemerne, fandt de frem til en løsning på, at bekæmpe klimatruslen; inden år 2050 skal CO2-udslippet være reduceret med 50%. Men er det bare noget de er kommet frem til, eller har de tænkt sig at gøre noget ved det? Kun England og Tyskland har formået at reducere deres CO2 udslip. Hvor bl.a. USA, Japan og Canada har øget der udslip markant.
I Juli år 2009 blev verdens otte førende industrilande enige om at temperaturen ... Køb adgang for at læse mere

SRO om international klimapolitik

[2]
Bedømmelser
 • 12-12-2011
  Givet af 3.g'er på STX
  Udemærket, ganske god inspiration. Specielt USA delen var god, men det hænger nok sammen med at det var det jeg bedst kunne bruge
 • 25-02-2017
  Opgaven mangler sammenhæng og struktur