SRP: Israel-Palæstina og Terrorisme i Samfundsfag og Engelsk

  • STX 3.g
  • SRP (Samfundsfag A, Engelsk A)
  • 12
  • 21
  • 7893
  • PDF

SRP: Israel-Palæstina og Terrorisme i Samfundsfag og Engelsk

SRP skrevet om Israel-Palæstina Konflikten og terrorisme, i Samfundsfag A og Engelsk A - jeg gør rede for begrebet "terror", og kobler det til konstruktivismen - herefter gennemgår jeg "Madame Terror", og diskuterer til sidst fiktive vs. ikke-fiktive fremstillinger af Israel-Palæstina konflikten.

Opgaveformulering

Giv en redegørelse for terrorbegrebet og sæt det i forhold til centrale dele af konstruktivismen.

Giv ud fra fortælleteori en litterær analyse af Jan Guillous værk ”Madame Terror” og vis, hvordan det fiktive univers er konstrueret.

Diskuter og vurder under inddragelse af bilag 1 forskelle og ligheder mellem fiktive og ikke fiktive fremstillinger af konflikten mellem Israel og Palæstina.

Studienets kommentar

Du kan også få hjælp til dit Studieretningsprojekt i SRP-bogen. Her guider vi dig i alt fra emnevalg og faglige metoder til opbygning af opgaven.
Få den bedste hjælp til SRP med SRP-bogen.

Indhold

Abstract 1
Indledning 3
Opgaveformulering 3
Terrorisme set i forhold til konstruktivisme: 4
ANGREBET PÅ HAIFA 6
Delkonklusion: 7
Litterær analyse ud fra fortællerteori. 7
HELTE OG FJENDETYPE 9
DET FIKTIVE UNIVERS KONSTRUERES 11
Løsning af konflikten 13
VIRKELIGHEDENS KONFLIKT MELLEM ISRAEL OG PALÆSTINA 15
Er israel på vej til at tabe diskursen? 16
DELKONKLUSION: 17
Konklusion 18
Litteraturliste 20

Uddrag

"Indledning
I over 60 år har israelere og palæstinensere kæmpet om det lille stykke land, der ligger kilet ind mellem Egypten mod sydvest, Jordan og Syrien mod øst, Libanon mod nord og Middelhavet mod nordvest. I 1948 blev FN enige om, at dele landet i to, så israelerne og palæstinenserne kunne få hver sin del.

Dette viste sig ikke at være nogen let sag. Her, mange krige, forsøg på fredsforhandlinger og ikke mindst, mange år efter, er konflikten stadig ikke løst. Palæstinenserne står tilbage uden et land, og lever i eksil i andre arabiske lande eller i flygtningelejre i Gaza-striben eller på Vestbredden, som Israel har besat.

Det internationale samfund har været skræmmende fraværende i en løsning af konflikten. Oftest er de først gået ind, når konflikten har bredt sig til de omkringliggende lande, for at hjælpe med at forhandle våbenhviler på plads. Men i dette omstridte stykke land, fortsætter konflikten stadig.

På topplan forsøger man at forhandle sig frem til en løsning. Men yderligtgående palæstinensiske grupper bekæmper både hinanden og Israel, der svarer igen med hårde militære midler, som dræber endnu flere.

Er dette terror eller frihedskamp? Hvilken opfattelse de forskellige parter i konflikten har af dette, er vigtig for at forstå, hvorfor den er så svær at løse. Med udgangspunkt i dette vil jeg besvare nedenstående opgaveformulering."... Køb adgang for at læse mere

SRP: Israel-Palæstina og Terrorisme i Samfundsfag og Engelsk

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.

Materialer relateret til SRP: Israel-Palæstina og Terrorisme i Samfundsfag og Engelsk.