9/11 and the War on Terror

I denne topic guide kan du få hjælp til at arbejde med den 11. september og krigen mod terror i faget Engelsk. Dette emne er meget populært at inddrage i større skriftlige opgaver (fx SRP, SSO og SRO), men du kan også møde det i den almindelige undervisning. Vores guide giver dig et grundigt overblik over emnet, samt inspiration til konkrete kildetekster, som du kan inddrage i dit arbejde.

Da denne guide er særligt designet til brug inden for engelskfaget, har vi skrevet det meste af guiden på engelsk. Den afsluttende sektion om større skriftlige opgaver og tværfagligt samarbejde til sidst er dog skrevet på dansk.

Overblik

Den 11. september 2001 kaprede medlemmer af terrororganisationen Al-Qaeda fire fly i amerikansk luftrum. To af flyene kolliderede med de to tårne i det berømte World Trade Center i New York - begge tårne blev fuldstændig ødelagt i angrebet, og tusindvis af mennesker omkom. Det tredje fly ramte det militære hovedkvarter Pentagon, mens det fjerde styrtede ned på en mark, da de civile passagerer forsøgte at overmande terroristerne. 

Den amerikanske regering, som på daværende tidspunkt var ledt af præsident George W. Bush, reagerede på dette angreb på mange forskellige måder. Udenrigspolitisk førte angrebet til en politik om 'krig mod terror', som fx endte med at føre til militære operationer i Afghanistan og Irak. Indenrigspolitisk indførte man nye love, som blandt andet medførte større muligheder for overvågning og mere magt til efterretningstjenester og politi. 

Krigen mod terror havde indledningsvis stor opbakning, men gradvist begyndte der at komme flere kritiske stemmer. Kritikken var fx rettet mod omfanget af militære indgreb, mængden af civile ofre i konflikterne, overgreb begået af amerikanske soldater samt brugen af uetiske metoder som fx tortur.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

9/11 and the War on Terror

[2]
Bedømmelser
 • 04-05-2022
  Givet af HHX-elev på 3. år
  Det skulle stå på dansk også, til historieopgaver, så vil det være en god hjælp
  Da denne guide er særligt designet til brug inden for engelskfaget, har vi skrevet det meste af guiden på engelsk. Den afsluttende sektion om større skriftlige opgaver og tværfagligt samarbejde til sidst er dog skrevet på dansk.
  Givet af: Studienet.dk redaktionen
 • 10-03-2024
  Givet af 2.g'er på STX