Ideologiernes kamp i Tyskland i mellemkrigstiden

 • STX 2.g
 • Historie A
 • 10
 • 9
 • 2097
 • PDF

Ideologiernes kamp i Tyskland i mellemkrigstiden

Historieopgave om ideologiernes kamp i Tyskland i mellemkrigstiden.

Problemformulering
Hvordan kunne den nazistiske ideologi sejre i et demokratisk Mellemkrigs Tyskland?

Indhold

Problemformulering 3
Hvad er nazisme og hvordan opstod det? 3
Var Hitler på vej til magten? 4
Havde Hitler tabt eller kunne han vinde endnu? 5
Nazisterne der var begyndt at skaffe sig af med deres fjender 5
Hitler havde fået magten 6
Brugte Hitler demokratisk eller udemokratisk metoder? 6
Hvorfor stolede borgerne i Tyskland på Hitler? 6
Bilag 8
Litteratur liste 9

Uddrag

Indledning
I denne opgave, har jeg valgt at fokusere på, ideologiernes kamp i Tyskland i Mellemkrigstiden. Det jeg gerne vil finde ud af er, hvordan nazismen opstod, hvordan Hitler kom til magten, hvorfor borgerne i Tyskland stolede på ham, kom han til magten ved brug af demokratisk eller udemokratiske metoder og til sidst vil jeg slutte af med en konklusion.

Hvad er nazisme og hvordan opstod det?

Nazisme var en ideologi, der blev grundlagt i 1920´eren af Adolf Hitler. Da Hitler blev fængslet i 1923, for statskup i München fik han tid til at skrive bogen ”Mein Kampf”, som udkom i 1924 og senere blev kilden til nazisme. Bogen handlede om Hitlers had mod jøderne, kommunisterne og han fremførte sine drømme om et magtfuld Tyskland. Nazisme blev inspireret af fascisme som blev grundlagt i Italien. Begge ideologier opstod inden for politiske bevægelser, der kom til magten.

I begge lande fik de magten i form af totalitære diktaturer . Det der bl.a. var fælles for de to ideologier var, at de vil have en afslutning på alle de uenigheder der var mellem de politiske partier og det skulle ske ved en gennemorganiseret enhedsstat, hvor der kun var én leder. Deres mål var også, at deres stat skulle være en velfærdsstat, der skabte sikkerhed for alle.

I marts 1921 skiftede Det Tyske Arbejderparti navn til Det Nationalsocialistiske Tyske Arbejderparti, som senere blev kaldt nazi – partiet. Hitler blev lederen af partiet i 1921. Hitler ville have at befolkningen skulle høre hans taler, så de blev begejstrede om hans tanke om at genopbygge Tyskland under hans ledelse. Hitler mente at den tyske race skulle renses for især jøder og sigøjnere. Tyskland tilhørte den ariske race der ifølge den nazistiske ideologi, var bedre end de andre racer... Køb adgang for at læse mere

Ideologiernes kamp i Tyskland i mellemkrigstiden

[4]
Bedømmelser
 • 24-03-2012
  det der var godt at det hjalp mig med at komme videre med opgaven og hvilken ideologier nazismen førte var godt
 • 03-09-2011
  EN god opgaven, men mange gode synspunkter. eventuelt brugbart
 • 23-04-2014
  Fin Opgave dog mere til et 7 tal end 10.
 • 21-01-2014
  cvxnxcnxcvnxcvnnvcnvfg