SSO om Hip-hop genrens opståen

 • HF 2. år
 • SSO (Musik B)
 • Ingen givet
 • 24
 • 7003
 • PDF

SSO om Hip-hop genrens opståen

SSO i Musik om Hip-hop genrens opståen.

Opgaveformulering
Jeg vil i denne opgave gribe problemformuleringen an således, at der gives et indblik i, hvad hip-hop musik står for, og hvilken rolle den spiller i det samfund vi lever i i dag. Jeg vil igennem analyser af hip-hop musik og undersøgelser af hip-hop genren uddybe disse.
Jeg vil starte med at fortælle hvordan genren opstod og udviklede sig til den hip-hop musik som vi kender i dag.
Dernæst vil jeg analysere to selvvalgte musikstykker og et nummer af Rage Against the Machine som et led i at karakterisere udviklingen af hip-hop genren. Som et led i denne proces, vil jeg karakterisere de yderlige stiltræk i hip-hop musikken ud fra henholdsvis egne erfaringer, CD-eksempler og viden jeg har fundet igennem litteratur.
Efter det vil jeg vurdere hip-hoppens rolle i en social/samfundsmæssig sammenhæng, hvor jeg vil finde ud af hvordan rappernes holdning til systemet er, hvorledes den kommer til udtryk i deres tekster, og hvad deres baggrund er for at gøre det.
Til sidst vil jeg afslutte min opgave med en konklusion, hvor jeg samler op på hvilke konklusioner jeg har kunnet drage af at lave denne opgave.

Indhold

Indledning.
Hip-hop genrens opståen.
Analyse af to selvvalgte musikstykker:
Præsentation af ''Boyz 'N the Hood''
Præsentation af ''Still Dre'' :
Analyse af ''Killing In the Name'' med Rage Against the Machine :
Redegørelse for de karakteristiske stiltræk i hip-hop musikken.
Hip-hop musikkens rolle i en social/samfundsmæssig sammenhæng.
Konklusion
Litteraturliste

Uddrag

Hip-hop genrens opståen.

Hip-hop genren havde sit udspring i bydelen Bronx i New York i USA omkring 1975.
Bronx's gadebillede var i forfald pga. alle de ''sorte'' gadebander der herskede, og som var i konstant krig mod hinanden for at blive den største, mest berygtede og mest magthavende bande.
I 1967 ankom en mand ved navn Clive Campbell til USA fra Jamaica 12 år gammel, som senere ændrede sit navn til pseudonymet ''Kool Herc'' . Han skulle vise sig at være en af de medvirkende til hip-hop genrens opståen.
En anden som skulle vise sig at blive en af pionererne inden for hip-hop genrens opståen var Kevin Donovan, som var leder af den største og mest berygtede bande i Bronx, ''the Black Spades''.
Donovan så en film som omhandlede nogle afrikanere der kæmpede mod de Britiske imperialister, og ændrede herefter sit navn til pseudonymet ''Afrika Bambaataa''. Efter at have set filmen ændrede han også mentaliteten i sin bande fra nogle rødder der begik kriminalitet, vold etc. til en organisation som han døbte ''the Zulu Nation'' , hvor det gik ud på det stik modsatte. The Zulu nation bestod af unge mennesker der kunne udfolde sig på en kreativ måde via breakdance-battles*, graffiti, DJ-ing og rap, som alle fire ting afholdt de unge mennesker fra gadernes kriminelle liv som de ellers var vant til .
Det var ligeledes meget populært at gå på lokale diskoteker – de såkaldte ''house parties''. Gadediskotekerne – de såkaldte ''blockparties'' var ligeledes også meget populære. På disse diskoteker foregik det således, at det var en DJ som spillede plader på grammofoner, som publikum så kunne danse til.
Mht. disse gadediskoteker var der specielt én DJ der skilte sig ud fra de andre. – Kool Herc.
Det der gjorde ham så speciel i forhold til de andre DJ's var, at han formåede at anskaffe sig musik ... Køb adgang for at læse mere

SSO om Hip-hop genrens opståen

[3]
Bedømmelser
 • 26-02-2017
  Givet af HF-elev på 2. år
  Udmærket opgave om hiphop og dens grundlæggende historie ellers er opgaven god for dem som skriver om musikken i rappen som omhandler alt fra hvilket musik virkemidler og toner osv.
 • 21-02-2005
  udmærket opgaven, med en grundig gennemgang af hiphoppen og dens grundbegreber!
 • 11-08-2005