SSO om gruppen Atmosphere

  • HF 2. år
  • SSO (Engelsk B)
  • Ingen givet
  • 41
  • 10225
  • PDF

SSO om gruppen Atmosphere

SSO i Engelsk B skrevet om Indie-hiphop gruppen "Atmosphere". Analyse af tekster, biografi, diskografi, perspektivering, kilder, osv.

Analyse af "Dreamer", "Trying To Find A Balance" og "Guarantees".

Indhold

English abstract 2
Atmosphere 3
Forord 3
Biografi 3
Diskografi 4
Lyrikken 7
Analyse: Dreamer 7
Analyse: Trying to find a balance 10
Analyse: Guarantees 12
Perspektivering og vurdering 15
Lingvistiske virkemidler 15
Jacob Holdt & American Pictures 16
De enlige mødre 17
Meninger og holdninger 19
Konklusion 20
Noter 21
Litteraturliste 22
Bilag 25
Bilag 1: Trying to find a balance 25
Bilag 2: Dreamer 27
Bilag 3: Guarantees 29
Bilag 4: Always Coming Back home to you 31
Bilag 5: Welfare Mother in jersey 33
Bilag 6: Hip Hop DX Interview - Atmosphere: Buhloone Mindstate 34

Uddrag

Forord
I denne opgave vil jeg kort fortælle om hvem Atmosphere er, hvem gruppen består af, hvilke albums de har udgivet og hvilken slags musik det er de skriver og producere. Derefter vil jeg komme ind på deres tekster og analysere på dem, og gå dybere ned i dem, end hvad der lige kan høres med det samme. Til sidst, vil jeg samle det hele og forholde mig kritisk til hvad der bliver sagt omkring samfundet og perspektivere det over på noget materiale af den danske Jacob Holdt og hans arbejde. Udover det, vil jeg også sætte mine egne holdninger og vurderinger ind i slutningen.

Biografi
Atmosphere er en gruppe der, for tiden, er et samarbejde mellem rapperen "Slug" (Sean Daley) og producer og DJ "Ant" (Anthony Davis). Gruppen laver en anerledes slags musik, ved navn "indie-rap" eller "indie-hip-hop". Denne form for musik er normalt kendt ved dets meget svære tekster, der kan være svære at forstå på den ene eller den anden måde - Sammetidigt er det som regelt produceret i lokale studier uden en større finansiel understøttelse, fra et kommercielt pladeselskab. Gruppen blev startet i midten af 90'erne af Slug og 2 af hans High-School kammerater, Brent Sayers (Ill Eaze) og Seth Patrick (Stress/Siddiq). De tres samarbejde blev starten på hvad der nu er et pladeselskab ved navn Rhymesayers.
Slug mødtes senere med en rapper ved navn Spawn, og deres karriere startede ud sløvt, da de begge var unge og ikke kunne finansiere deres vej op til stjernerne, selvom de mente, at de havde det 'rå' talent der skulle til. De optog deres sange med turntables og en god gammeldags kasettebånds optager. Men det tog hurtigt fart, da Slug, igennem rapperen 'Beyond', mødte den daværende etablerede producer og DJ Ant. Han hjalp dem med at producere musikken på ordentlig vis, med de rette instrumenter til at indspille på og noget mere erfaring at dele ud af, til de unge drenge. Endeligt, i 1997, udgav Atmosphere så deres første album, Overcast! som bare var starten på en lang række udgivelser af hele albums og EP'er:... Køb adgang for at læse mere

SSO om gruppen Atmosphere

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.