SSO om Harry Potters magiske verden i Engelsk

SSO om Harry Potters magiske verden i Engelsk

SSO fra 3.g på HHX i Engelsk A om Harry Potters magiske verden. Redegørelse for verdenen, analyse af helteskikkelsen og perspektivering til andre eventyrhelte i fantastisk literatur.

Indhold

1 Indledning 1
2 Det magiske univers 1
2.1 Den magiske verden i Harry Potter serien 2
3 Helteskikkelsen Harry Potter 4
3.1 Barn 5
3.2 Barn til ung 6
3.2.1 Venskabet 7
3.2.2 Kærligheden 8
3.2.3 At bearbejde døden og blive voksen 9
3.3 Ung til voksen 9
3.4 Eventyrhelten 10
3.5 Delkonklusion 1: Hvad vil der ske i Deathly Hallows? 11
4 Helteskikkelser som Harry 12
4.1 Fantasyheltene 12
4.2 Eventyr heltene – hos J. K. Rowling og Roald Dahl 13
4.2.1 Harry Potter og Matilda Wormwood 13
4.3 Delkonklusion 2: Følger de andre helte Harry? 15
5 Konklusion 15
6 Litteraturliste 17
6.1 Primær litteratur: 17
6.2 Sekundær litteratur: 17

Uddrag

1 Indledning
Harry Potter er blevet en umådeligt populære serie – en serie, der forstår at være både original og nyskabende. Samtidig er det en uafsluttet serie, hvor der går så mange teorier om, hvad der vil ske til sidst. Det er derfor, jeg har valgt, at min SSO skal omhandle Harry Potter, fordi Rowling formår at holde både ung og voksen fanget i sit magiske univers og fordi jeg vil prøve en teori af, som ingen har prøvet før – en teori om, at Harry vil følge de karakteristiske træk, hvor jeg derefter vil være i stand til, til en vis grad, at forudsige handlingen i det, der bliver den sidste bog i serien.

For at gøre rede for det magiske univers, som J. K. Rowling har skabt, vil jeg først beskrive fanta-sygenren og derefter koble det sammen med serien. Her vil jeg finde ligheder med serien ud fra de arketypiske tendenser i genren. Herefter vil jeg foretage en analyse af Harry Potters udvikling, og i forlængelse af dette vil jeg analysere helteskikkelsen og forbinde den til de arketypiske træk der forstås ved benævnelsen helt. Ud af mine resultater vil jeg derefter prøve at give et billede af, hvor-dan Harry Potter-serien ender.

Til sidst vil jeg, ved at have defineret de typiske træk ved genren og eventyrhelten, perspektivere til helteskikkelser og fortællinger i anden fantastisk litteratur. Her vil hovedvægten lægges på Frodo Baggins fra J.R.R. Tolkiens Lord of the Rings serie, samt på Roald Dahls Matilda, fra bogen af samme navn. Perspektiveringen vil laves med henblik på, at finde ud af om helteskikkelser fra anden fantastisk litteratur følger det samme mønster som Harry, og om de i så fald besejrede deres respek-tive fjender.

Der vil igennem hele min SSO blive brugt følgende forkortelser: Harry Potter and the Philosophers' Stone - (PS), Harry Potter and the Chamber of Secrets - (CoS), Harry Potter and the Prisoner of Azkaban - (PoA), Harry Potter and the Goblet of Fire - (GoF), Harry Potter and the Order of the Phoenix - (OotP), Harry Potter and the Half-Blood Prince - (HBP) samt Harry Potter and the Deathly Hallows - (DH) ... Køb adgang for at læse mere

SSO om Harry Potters magiske verden i Engelsk

[3]
Bedømmelser
 • 16-12-2011
  Givet af 3.g'er på STX
  Rigtig god opgave, men en masse brugbare oplysninger
 • 24-11-2010
  Fantastisk opgave, du ved virkelig hvad du laver
 • 06-05-2011
  Givet af HF-elev på 1. år
  meget fint................