DIO rapport om Børskrakket i 1929

DIO rapport om Børskrakket i 1929

DIO rapport om finanskrisen og børskrakket i 1929.

Problemformulering
I denne rapport vil jeg redegøre for børskrakket på Wall Street i 1929 samt dets forløb.

Efterfølgende vil jeg analysere hvilken betydning finanskrisen får for den engelske økonomi og give en vurdering af forskelle og ligheder mellem de to kriser, samt mulige politiske løsninger.

Indhold

Problemformulering 3
Indledning 3
Børskrakket på Wall Street i 1929 3
Begyndelsen på Finanskrisen 5
Finanskrisens betydning for Englands økonomi 5
Forskelle og ligheder mellem kriserne 9
Politiske løsninger på den nuværende krise 9
Konklusion 11
Metoder og refleksion 12

Uddrag

Indledning
Jeg vil starte med at redegøre for børskrakket på Wall Street i 1929. Jeg vil skrive lidt om hvad der skete om til selve krisen, og hvordan krisen startede. Til sidst vil jeg redegøre for hvorfor krisen startede og hvilke konsekvenser den fik for den amerikanske og europæiske økonomi.
Efter dette vil jeg skrive lidt om starten på den nuværende finanskrise. Hvor jeg vil forklare hvorfor krisen startede, og hvor langt tilbage der var tegn på en finanskrise, efterfølgende vil jeg analysere hvilken betydning krisen får for den engelske økonomi, både inden for de økonomiske mål og de forskellige brancher.
Så vil jeg sammenligne kriserne og vurdere forskelle og ligheder, til sidst vil jeg komme med forslag til politiske løsninger for den nuværende krise.

Børskrakket på Wall Street i 1929
I 1920'erne var der højkonjunktur i USA og i Europa, primært pga. den store stigning i industriproduktion, og at der i højere grad blev investeret i USA, og ikke kun fra egne investorer men også fra udlandet. Damp og kul blev i højere grad erstattet af elektricitet.

I 1929 den 29. oktober Kollapsede det amerikanske aktiemarked, og der blev solgt over 10 millioner aktier alene på denne dag. Dagen har efterfølgende fået navnet ”Black Tuesday”

I slutningen af 1929 var der mange spekulationer omkring aktiemarkedet, og derfor begyndte folk at frygte et fald i kurserne. Efterfølgende prøvede aktionærerne at sælge deres aktier imens de stadigvæk havde en stor værdi, men pga. det store udbud i disse dage var det meget svært at få ... Køb adgang for at læse mere

DIO rapport om Børskrakket i 1929

[13]
Bedømmelser
 • 20-05-2009
  har fået et kæmpe ros vha. det viden jeg har genopfrisket fra denne opgave. thanks with a big T!
 • 04-12-2009
  GOD OPGAVE! Tak.. det hjalp mig virkelig.
 • 29-10-2013
  Givet af HHX-elev på 2. år
  Rigtig god opgave til inspiration.
 • 07-06-2011
  rigtig brugbar opgave

Materialer relateret til DIO rapport om Børskrakket i 1929.