Bæredygtighed - elbesparelse

  • HTX 2. år
  • Teknologi B
  • 12
  • 32
  • 10503
  • PDF

Rapport: Bæredygtighed - elbesparelse

I denne rapport har vi valgt at arbejde med el ”sparedimser” under emnet bæredygtighed. Vores produkt er en optimering af blæseren i en computer. Vi vil finde en måde at udnytte at en blæser drejer rundt og så forsøge at skabe strøm ved det. Foruden produktet kommer vi ind på noget med bæredygtighed og konsekvenser ved ikke at passe på miljøet.

Indhold

Tidsplan 5
Indledning 6
Problemtræ 7
Problemanalyse 7
Problemformulering 8
Teori 8
Forsyningsproblematikker og vores energi 14
Dansk energipolitik 18
Klima topmødet i København 2009 19
Strøm 20
Løsningsforslag 21
Kravspecifikationer 21
Blokdiagram 22
Kredsløbsdiagram 22
Beskrivelse af komponenterne 23
Flip-flop 25
Målte værdier på produktet 25
Stiller det op til kravene? 27
Overslags pris 28
Miljøvurdering 28
Energi politik de næste 10 år 30
Vores mening om klima- og energipolitik 30
Evaluering 31
Kildeliste 32

Uddrag

Indledning
Vi har i dette projekt valgt at arbejde med bæredygtighed som overemne og el ”sparedimser” som underemne. Vi har valgt dette da vi mener det er indenfor denne sektor der skal gøres mest for at spare på strømmen og derved sænke CO2 udslippet som ødelægger vores jordklode.
Det er jo et stort problem med udslip af drivhusgasser og global opvarmning det ved vi alle. Når politikerne ikke gør så meget mener vi at man skal ud til den private forbruger og få dem til at spare strøm. Der kører kampagner osv., men vi tror ikke de hjælper det store. Der skal være et økonomisk grundlag i form af en pengemæssig besparelse for at spare på strømmen. Og hvilket sted er bedre at spare penge end i dagligdagen. For at spare penge er det en god grund at forske i området el ”sparedimser”.
Hvis vi går hjem og ser i vores eget hjem er der sikkert en lampe der lyser. Eller andet elektronisk udstyr der bruger strøm uden man er der. Dette er spild af strøm og sådan noget man skal have gjort noget ved. Vi er mange mennesker i vesten som lever med en høj levestandard. Hvis hver person bare bruger lidt unødvendigt strøm hver dag bliver det til rigtig meget unødvendigt strøm på et år og så når vi er så mange mennesker så bliver det til endnu mere strøm. Så hvis man kunne gøre noget ved dette ville man kunne sænke strømforbruget meget. Hvis strømforbruget sættes ned skal man heller ikke betale en så stor strømregning, altså en økonomisk grund til at spare på strømmen. Når en familie nu har noget at vinde er det lettere at få dem til at sænke sit forbrug.
I dag findes der mange af disse el ”sparedimser”. Vi har elsparepæren. Du kan også købe en skinne du kan sætte til din computer så det der er sat til denne skinne slukker automatisk når computeren slukkes. Mange har også sensorer til deres udendørslys, hvilket er godt da der ingen grund er til at det skulle brænde hele tiden. Mange elektroniske hjælpemidler er blevet gjort mere effektive så de ikke bruger så meget strøm. Vaskemiddel er lavet så du nu kan vaske tøj i 30 graders varmt vand i stedet for 60 grader som man gjorde for nogle år siden og derved spare meget varmt vand og derved også ...... Køb adgang for at læse mere

Bæredygtighed - elbesparelse

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.