[2]

Den danske charter­branche

Her finder du vores opgavehjælp til opgaven Den danske charterbranche, der blev brugt til skriftlig eksamen i Afsætning A på HHX d. 18 maj 2020.

Opgavesættet består af fem opgaver, der handler om charterbranchen i Danmark. På de følgende sider forklarer vi dig, hvordan du kan løse de fem opgaver:

Her kan du læse et uddrag fra Opgave 2

I det meste af verden vokser gruppen af ældre og det kan påvirke danske charterselskaber. Ældre er en gruppe med en stor købekraft og ifølge bilag 15 har de mulighed for at rejse det meste af året. Det betyder, at charterselskaber skal tilbyde flere rejser uden for højsæsonen. Det kan også være en god idé at lave ferier direkte rettet mod ældre. Det er en gruppe, der stiller høje krav til service, oplevelser og komfort, hvilket man skal medtænke, når man laver rejser til dem. 

En anden demografisk tendens er, at der er flere singler end tidligere. Det kan få betydning for charterselskaber, da bilag 13 viser at solorejsende er dem, der bruger kortest tid på at planlægge en ferie. 40% booker rejsen 1-2 måneder før og hele 27 % booker ferie mindre end 1 måned før rejsen. Det betyder, at det kan være en god idé for charterselskaberne at tilbyde nogle gode slagtilbud, hvor der er besparelser, hvis man er villig til at tage afsted kort tid efter man booker.

Bilag 6 og 8 nævner begge søgemaskiner og vi synes derfor det er en interessant tendens at komme ind på. Søgemaskiner har gjort booking af ferierejser lettere og mere gennemsigtigt for forbrugerne. Det er et teknologisk forhold, der har stor indflydelse for charterselskaber, da det er en direkte konkurrent. Ved hjælp af søgemaskinerne kan forbrugerne booke ferie uden om charterselskaberne. Fx via momondo, airbnb og hotels.com. I mange tilfælde vil det også være markant billigere. Vi ved fra bilag 15, at digitalisering er en afgørende faktor for forbrugerne. Mange foretrækker at stå for alting selv fremfor at have personlig kontakt. De såkaldte “silent travellers” vil derfor sandsynligvis fravælge charterselskaber.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Den danske charterbranche

[2]
Bedømmelser
  • 05-03-2024
    Givet af 3.g'er på STX
  • 05-10-2023
    Givet af HHX-elev på 2. år