[1]

Bære­dygtighed

Her finder du vores opgavehjælp til opgaven Bæredygtighed, der blev brugt til skriftlig eksamen i Afsætning A på HHX d. 15 maj 2023.

Opgavesættet består af fem opgaver, der handler om bæredygtighed og virksomheden Basic Apparel. På de følgende sider forklarer vi dig, hvordan du kan løse de fem opgaver:

Her kan du læse et uddrag fra Opgave 1

Det danske marked for tøj til kvinder har været påvirket af coronapandemien. I lange perioder var de fysiske butikker lukket ned. Det har bidraget til en enorm fremgang i onlinesalget. I 2021 var e-handel den største distributionskanal, mens salget i fysiske butikker faldt med 9 % mellem 2020 og 2021. Det hænger både sammen med nedlukningerne under pandemien, men også, at kvinder generelt handler mere online end mænd. I fremtiden vil virksomhederne skulle forsøge at ramme en balance mellem online- og fysisk salg. Det forventes, at konkurrencen online er stigende, da der kommer nye aktører - både lokale og internationale. 

På trods af nedlukninger var omsætningen høj i branchen. Den samlede omsætning af tøj var 45,1 mia. kr. og eksporten var høj. Der forventes også fortsat vækst i salget af dametøj - både generelt og indenfor de forskellige produktkategorier.

Der er dog også udfordringer på markedet. Det er en usikker tid på grund af krigen i Ukraine, inflationen, den lave forbrugertillid og forsyningskrisen. Det kan påvirke forbruget negativt. Små virksomheder er desuden udfordret af, at de store kæder har bedre muligheder for at erhverve sig de bedste lokaler og har råd til intens markedsføring.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Bæredygtighed

[1]
Bedømmelser
  • 26-02-2024
    Givet af HHX-elev på 3. år