Analyse af 'Ægte brøker' af Jesper Wung-Sung

 • HF 1. år
 • Dansk A
 • 10
 • 4
 • 1702
 • PDF

Romananalyse: Analyse af 'Ægte brøker' af Jesper Wung-Sung

Et eksempel på romananalyse af "Ægte Brøker", som er en roman af Jesper Wung-Sung. Analysen er skrevet med henblik på at redegøre og analysere på Janus' (én af hovedpersonerne) udvikling bogen igennem.

Lærers kommentar

Meget velskrevet, godt underbygget med citater, klart fokus.

Studienets kommentar

En god romananalyse af "Ægte brøker". Den vil være særligt god som inspiration til at lave en personkarakteristik af hovedpersonen Janus. Janus personlighed og problemer er beskrevet rigtig flot i opgaven og med gode citater.

Uddrag

Min skriveidé går ud på at redegøre for og analysere på Janus forandring bogen igennem . Han gennemgår en stor udvikling og forandring fra starten af bogen til slutningen af bogen, og slutningen taget i betragtning, vil jeg kategorisere ham som bogens egentlige hovedperson.

Janus starter i bogen med at være meget indelukket og asocial. Han har ingen venner og tilbringer derfor meget tid med sig selv. Han vil hellere spise mad på grillen frem for at spise mad derhjemme med sine forældre, som han afskyr og finder dybt latterlige, som mange teenagere gør. Janus hader hele scenariet når han er sammen med sine forældre, og det bliver kun værre når hans brødre og deres koner kommer med: ”Janus kunne erklære, at han ville skifte køn, og de ville bare ønske ham pøj pøj med operationen, glæde sig til at se tappen i formalin, og så ellers lige høre storebroren, om det trak friværdien op eller ned at have en transvestit boende!” Janus føler sig simpelthen overset når hans succesfulde bank-bror og succesfulde ejendomsmægler-bror er til familiefest hjemme hos forældrene.

Janus er i bund og grund ret usikker på sig selv. Han kan ikke lide sit eget udseende og undgår så vidt muligt spejle og ruder der kan markere hans, ifølge ham selv, grimme udseende: ”Janus holder op med at se sig selv i spejlet. Han dukker sig, når han passerer et spejl eller en butiksrude.” Janus går meget ofte rundt med en trenchcoat på, både indendørs og ude på gaden. Jeg ser denne trenchcoat som en slags rustning der kan beskytte ham mod folks blikke og deres eventuelle... Køb adgang for at læse mere

Analyse af 'Ægte brøker' af Jesper Wung-Sung

[11]
Bedømmelser
 • 02-02-2011
  jeg synes at opgaven er okay god. jeg kunne i hvertfald bruge den til meget hjælp! :-)
 • 29-12-2011
  Givet af Folkeskoleelev i 9. klasse
  Den holder! en rigtig god opgave med mange fine beskrivelser.
 • 22-03-2014
  Virkelig goooood opgave
 • 19-11-2013
  God analyse af ægte brøker