Sidste dag

I denne analysehjælp hjælper vi dig med at analysere og fortolke novellen ”Sidste dag”. Novellen er skrevet af Jesper Wung-Sung og er udgivet i novellesamlingen Tretten tynde teenagere fra 2010.

Vi er i øjeblikket ved at lave analysehjælpen. Indtil videre kan du høre vores podcast, som hjælper dig godt i gang med at forstå novellen. Vi tilføjer de resterende sider i analysehjælpen, så snart de er færdige.

Uddrag fra podcast

Her kan du læse et uddrag fra vores podcast:

Jeg tror, der ligger en dobbelt terapi her. Hun nævner, at hun har gået til psykolog. Men det har så åbenbart ikke været nok til at kunne hjælpe hende i gang. Men dels det, at hun konfronterer sig selv med ulykkesstedet. At hun tager tilbage til der, hvor det skete. Og så det, at hun oplever, at Mike også føler skyld, hvorfor skulle han ellers kunne kende turen derud og have lagt blomster? 

Og så tror jeg også, at denne her indlagte skolestil, som bliver kommenteret, som om den både har indledning og selve handlingen og konklusion. Den har endda også sådan nogle små tilføjelser undervejs, som giver supplerende oplysninger i en slags fodnoter. Det er selvfølgelig en måde at holde begivenhederne ude i strakt arm, at holde dem lidt på afstand, når man lægger dem i en skolestil, men det er også, at skriften har en terapeutisk virkning. Når vi skriver det ned, så får vi hold om det. 

[…] Det er den indre samtale, som hun med den afdøde kæreste, som udløser, at hun ringer til Mike, efter hun egentlig har smidt ham ud. Da hun smider ham ud, er hun jo meget grov mod ham.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Sidste dag

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.