Analyse af 'Ægte brøker' af Jesper Wung-Sung

Se flere bedømmelser 5 5 5 5 5 5 (11 bedømmelser)
Opgaven er kvalitetssikret af redaktionen på Studienet.dk.

Uddannelse

HF 1. år

Fag

Dansk A

Karakter

10

Antal sider

4

Antal ord

1825

Filformat

PDF

Romananalyse: Analyse af 'Ægte brøker' af Jesper Wung-Sung

Et eksempel på romananalyse af "Ægte Brøker", som er en roman af Jesper Wung-Sung. Analysen er skrevet med henblik på at redegøre og analysere på Janus' (én af hovedpersonerne) udvikling bogen igennem.

Lærers kommentar
Meget velskrevet, godt underbygget med citater, klart fokus.

Studienets kommentar
En god romananalyse af "Ægte brøker". Den vil være særligt god som inspiration til at lave en personkarakteristik af hovedpersonen Janus. Janus personlighed og problemer er beskrevet rigtig flot i opgaven og med gode citater.

Uddrag
"Hvis man drager en parallel fra den romerske mytologi til bogen 'Ægte brøker', står det klart at der optræder en Janus i begge.

Janus er den romerske gud for begyndelse i al forstand. Han symboliserede forandring og overgange fra én ting til en anden. Stod man ved en ny begyndelse i livet, bad man til Janus for at det skulle gå godt. Guden Janus har lagt navn til den første måned i året: Januar.

Januar er måneden på året hvor det hele begynder, og hvor alle sorgerne (og glæderne) fra det foregående år lægges bag sig. Ifølge den romerske mytologi var Janus karakteriseret ved at have to ansigter der vendte hver sin vej. Dette er symbolsk for overblik og evnen til at se frem og tilbage samtidig..."... [læs mere nu]