SSO om mediernes dækning af 11. september

 • HF 2. år
 • SSO (Historie B)
 • 10
 • 14
 • 4066
 • Word2003

SSO om mediernes dækning af 11. september

SSO i Historie B om hvordan medierne verden over reagerede på 11. sep. 2001 samt hvordan Bush reagerer i sine taler.

Opgaveformulering
Først vil jeg redegøre for de vestlige mediers reaktion på det der skete den 11. september 2001. Der næst vil jeg analysere de synspunkter George W. Bush fremkommer med i talerne umiddelbart efter katastrofen. Til sidst vil jeg inddrage forskellige synspunkter og tolkninger af 11. september, derunder vil jeg inddrage Huntingtons teori om civilisationernes sammenstød.

Studienets kommentar

Eleven har misforstået hvad det engelske summary går ud på.

Indhold

Summary 2
Indledning 2
Hvad betyder terrorisme? 3
Dagen der på 3-4
Efter angrebet 4
Reaktionen efter katastrofen 4-5
The Medias race 5-6
Mediedækningens natur 7
Bush reaktion på angrebet 8
Bush taler til nationen 8-9
Reaktioner fra forskellige dele af verden 9-10
Kamp for civilisationen 10
Civilisation 11
Huntingtons teori 11-12
Konklusion 12-13
Litteraturliste 13-14

Uddrag

Hvad betyder terrorisme?
Begrebet terrorisme har op gennem historien været synonymt med en voldelig udtryks form. Selve ordet terror har som mange andre rødder i tiden omkring den Franske revolution. I perioden 1793-94 opstod der i Frankrig ”régime de la terreur”, hvor så det engelske ord Terror stammer fra. Terror blev dengang brugt til at få den gruppe folk, der ikke var med på ideen om et styrer ledet af folket. Terror blev derefter set som et middel til fastholdelse af et demokratisk samfund, i modsætning til i dag, hvor det bliver brugt til at nedbrude demokratier.

Dagen der på:
Tirsdag den 11.september 2001 blev en ualmindelig trist dag. Terrorister kaprede fire fly i USA, og fløj med passagerer og besætning ind i World Trade Centers to tårne og Pentagon med de tre af flyene. Det fjerde styrtede ned i Pennsylvania, det skete da nogle at passagerne, der ville prøve, at overmande kaperne, men det mislykkes og flyet styrtede ned. For første gang i USA's historie blev landet angrebet på deres egen jord. Begivenheden er ofte blevet sammenlignet med Japans overraskende angrebet på Pearl Harbor, men angrebene på New York og Washington blev ikke udført af en stat, men af en mere diffus1 fjende i form af et terrornetværk.

Det hele startede præcis kl. 8:46 amerikansk tid, da flyene fløj ind i den nordlige side af World Trade Centers og eksploderede. Tårnet blev med et forvandlet til et glødende mareridt for de folk, der var fanget over det sted flyene ramte. Kun 17 min senere blev den mest spektakulære terrorhandling nogen sinde var en realitet, da United Airlines Flight 175 smadrede ind i det World Trade Centers to tårne.
sydlige tårn, mens millioner af seere der fulgte med på tv, der allerede sendte live fra Manhattan. Det blev tydelig, at USA var under et meget velorganiseret angreb, da endnu et passagerfly kl. 9:37 styrtede ned i Pentagon. På det tidspunkt blev der kæmpet om kontrollen af det fjerde fly. Her forsøgte passagererne, der i mellemtiden var blevet informeret over mobiltelefonen om de andre ... Køb adgang for at læse mere

SSO om mediernes dækning af 11. september

[23]
Bedømmelser
 • 22-11-2012
  Er det rigtigt at du fik 10 for den her SSO??? har du tilfældigvis stadig din opgave titel fra læreren?
 • 26-02-2011
  rigtig god.............................................................................
 • 18-06-2013
  Givet af 3.g'er på STX
  Godt sprog, og en fyldestgørende rapport
 • 16-04-2013
  Givet af 2.g'er på STX
  54gtrhyjukiolpå+樴ålp0oklijuyhtgrfedwfrgthyjuki8o