Mundtlig eksamen i Macbeth

Shakespeare til eksamen

Du tænker måske, at der var andre forfattere, du hellere ville løbe ind i til din mundtlige eksamen i engelsk, end Mr Shakespeare. Men sådan behøver du faktisk slet ikke at tænke! Her på Studienet guider vi dig nemlig til, hvordan du griber det møde an.

Først og fremmest opfordrer vi dig til at læse vores grundige, dansksprogede guide til mundtlig eksamen i Engelsk. Den hjælper dig med hurtigt at få overblik over, hvordan mundtlig eksamen foregår, og guider dig til, hvad du kan gøre før og under eksamen for at klare dig så godt som muligt. Guiden rummer også et afsnit med nyttige gloser og formuleringer til selve eksaminationen.

Hvilke typer af Shakespeare-tekster kan jeg komme op i?

Shakespeare-tekster er typisk noget, man bruger på STX. Især på Engelsk A, hvor det faktisk er et krav i læreplanen, at eleverne skal læse noget af Shakespeare. Hvis din lærer har sagt, at I kan komme op i en Shakespeare-tekst til mundtlig eksamen, kunne det for eksempel ske i form af en eller flere af hans sonetter, et uddrag af et af hans skuespil eller en kombination af en Shakespeare-tekst og en nyere tekst inden for samme tema. Det er din lærers beslutning.

Du vil - som ved enhver mundtlig engelskeksamen - altid trække ukendt tekstmateriale. For Shakespeare-værker er der dog den undtagelse, at du godt må trække et ukendt uddrag af et værk, du allerede kender fra undervisningen. Har I fx læst uddrag af Macbeth i timerne, kan du derfor trække et uddrag, I ikke har arbejdet med.

Derudover kan materialet, du trækker, som altid bestå af én eller flere tekster. Materialet vil i øvrigt altid være relateret til et bestemt forløb, I har arbejdet med i undervisningen. Derfor skulle du også gerne have en række temaer, vinkler og gloser fra det forløb, som du kan bruge til din analyse af Shakespeare-uddraget til eksamen...

Teksten herover er kun et uddrag. Køb medlemskab for at læse den fulde tekst.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind