Mundtlig eksamen i Macbeth

Shakespeare til eksamen

Du tænker måske, at der var andre forfattere, du hellere ville løbe ind i til din mundtlige eksamen i Engelsk, end Master Shakespeare. Men sådan behøver du slet ikke at tænke! Her på Studienet guider vi dig nemlig til, hvordan du griber det møde an.

Først og fremmest opfordrer vi dig til at læse vores grundige, dansksprogede guide til mundtlig eksamen i Engelsk. Den hjælper dig med hurtigt at få overblik over, hvordan mundtlig eksamen foregår, og guider dig til, hvad du kan gøre før og under eksamen for at klare dig så godt som muligt. Guiden rummer også et afsnit med nyttige gloser og formuleringer til selve eksaminationen.

Hvilke typer af Shakespeare-tekster kan jeg komme op i?

Shakespeare-tekster er typisk noget, man bruger på STX. Især på Engelsk A, hvor det faktisk er et krav i læreplanen, at eleverne skal læse uddrag af Shakespeare. Hvis din lærer har sagt, at I kan komme op i en Shakespeare-tekst til mundtlig eksamen, kunne det for eksempel ske i form af en eller flere af hans sonetter, et uddrag af et af hans skuespil eller en kombination af en Shakespeare-tekst og en anden tekst med samme tema. Det er din lærers beslutning.

Du vil altid trække ukendt tekstmateriale. (På B-niveau kan den ukendte tekst dog være ledsaget af en kendt, men det er ikke så sandsynligt, at du overhovedet møder Shakespeare-tekster på B-niveau). 

Trækker du en Shakespeare-tekst, kan du få en fordel: Teksten må nemlig gerne være et uddrag fra et Shakespeare-værk, I allerede har arbejdet med i undervisningen. Har I fx læst uddrag af Macbeth i timerne eller set en filmatisering af dramaet, kan du derfor trække et uddrag fra værket, I ikke har arbejdet med. Fordi du kender den samlede historie, har du allerede en masse viden at trække på.

Derudover kan materialet, du trækker, som altid bestå af én eller flere tekster. Materialet vil i øvrigt altid være relateret til et bestemt forløb, I har arbejdet med i undervisningen. Derfor skulle du også gerne have en række temaer, vinkler og gloser fra det forløb eller emne, som du kan bruge til din analyse af Shakespeare-uddraget til eksamen.

Desuden skal trækkete...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind