Synspunkter

Her får du hjælp til at redegøre for synspunkterne i Morten Albæks debatindlæg “Vi har tabt mennesket i vores teknologiorgasme”.  

Vores måde at bruge moderne teknologi har gjort livet dårligere

Morten Albæk mener, at vores måde at bruge moderne teknologi har gjort vores liv dårligere. Den moderne teknologi har godt nok skabt en masse muligheder for at kommunikere, arbejde og rejse i verden effektivt og hurtigt, men samtidigt har den ført til depression, angst og stress:

Rent filosofisk vil det jo ingen mening give, at vi øger mulighederne og hastigheden, hvormed vi lever, hvis vi samtidig bliver dårligere til at leve det ene liv, vi er blevet givet. Det ville jo være absurd. [...] På globalt plan forholder det sig sådan, at 350 millioner mennesker lever i depression. Angst er i dag den mest udbredte mentale sygdom i den vestlige verden, samtidig med at 50 procent af alle arbejdende mennesker føler sig mere stressede i dag end for fem år siden. Absurditeten er blevet en global realitet.

Albæks synspunkt er, at det kun giver mening at stræbe efter forandringer i livet, hvis det faktisk bliver bedre af det. Det ville være absurd, hvis teknologiske forandringer gjorde livet dårligere, som han skriver. Han fremhæver så en række voldsomme tal om depression, angst og stress, som viser, at det desværre er gået i den helt forkerte retning. Teknologien skulle støtte vores liv, men på verdensplan har den gjort det dårligere.

Problemet eksisterer også i Danmark

Albæk mener også, at vi i Danmark har fået problemer p...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind