Diskussion

Her giver vi dig ideer til at diskutere synspunkterne i “Vi har tabt mennesket i vores teknologiorgasme” og emnet om menneskets udfordringer i en teknologisk tidsalder. Vi tager udgangspunkt i debatindlæggets synspunkter, men breder også diskussionen ud, så vi ser mere generelt på emnet.

Bruger vi den moderne teknologi på den forkerte måde?

Morten Albæk har det udgangspunkt, at den moderne teknologi og jagten på økonomisk vækst er ansvarlig for at stress, depression og angst er blevet kæmpe problemer. Omvendt kunne man argumentere for, at den moderne teknologi også har haft store fordele, som Albæk da også nævner i sin indledning. Har Albæk ret i, at vi bruger den moderne teknologi på en måde, hvor den skaber økonomisk gevinst, men ikke menneskelig vækst?

Du kan diskutere, om de teknologiske nyskabelser hele tiden udfordrer os og presser os til at omstille os og løbe hurtigere. Ny teknologi skaber effektivitet, og det betyder, at alting foregår hurtigere. Er denne teknologiske tempoforøgelse grundlæggende med til at stresse os og gøre, at vi får det dårligere?

Og er det et vilkår for os moderne mennesker, at de teknologiske fremskridt ikke bare hjælper os, men også hele tiden skaber nye udfordringer for os? Du kan f.eks. tænk...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind