Louis Nielsen

Beskrivelse af virksomheden

Louis Nielsen (LN) er en dansk optikerkæde, som siden 2005 har været ejet af Specsavers, som er en international optikerkæde. LN har pt. 79 butikker fordelt over hele Danmark og sælger mellem 40 og 50 % af alle briller med styrke i Danmark. I 2023 havde LN i gennemsnit 983 ansatte. 

Interne forhold

Louis Nielsen er ejet af Specsavers som har mere end 2600 butikker i 11 lande. I Danmark er hver butik er selvstændigt drevet og har typisk to medejere. LN har altid aktiemajoriteten og ejer mellem 51% og 76% i hver butik. Det er dermed en Joint Venture model, som ligner en franchisemodel, men adskiller sig ved at LN har majoritetsejerskab af de enkelte butikker. 

Specsavers sælger i flere markeder udover briller også høreapparater.

I seneste regnskabsår havde LN en omsætning på 1290 mio. DKK, og et resultat efter skat på 100 mio. DKK, hvilket giver en overskudsgrad på 7,8 %. I forhold til året før, har der været en nedgang i omsætningen på 2% og et fald i overskuddet efter skat på 49 mio. DKK. 

Louis Nielsen sælger briller og kontaktlinser. Siden 2015 har LN investeret i udstyr, således at kunder i forbindelse med en synsprøve også bliver kontrolleret for øjensygdomme. LN har positioneret sig i discountsegmentet bl.a. ved at sælge briller med enkeltstyrkeglas til en meget lav indgangspris. Dette har gjort at Louis Nielsen gentagne gange har vundet pristjek, fx Politikens prischek i 2015. Louis Nielsen sælger både egne stel uden mærke, men sælger også mærkevarestel som fx DAY, Marc Jacobs, Levi's. 

Louis Nielsen har et stærkt brand, og har den højeste kendskabsgrad i branchen.  

På markedsføringsfronten er LN kendt for sine "Sku' ha' gået til Louis Nielsen!"-reklamefilm som portrætterer en person, der er endt i en uheldig situation pga. dårligt syn. Dette slogan er gradvist blevet...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind