STX Engelsk B | 25. maj 2022

I denne opgavehjælp får du hjælp til at besvare den skriftlige eksamen i Engelsk B på STX fra den 25. maj 2022. 

Assignment 1 giver dig et kort tekstuddrag og beder dig om at omskrive alle tekstens verber i præsens (nutid) til præteritum (datid). Vi giver dig hints til at finde de relevante verber og bøje dem korrekt.

Assignment 2 tager udgangspunkt i en kort tekst og indeholder tre underopgaver. Først bliver du bedt om at finde fem præpositioner (forholdsord) i teksten. Bagefter skal du nedskrive fire forskellige verballed i fire forskellige tider og bruge dem til at forklare kongruensreglerne på engelsk. Til sidst skal du bestemme ordklassen på seks markerede ord. Vi giver dig hints til at løse alle tre underopgaver korrekt. 

Assignment 3 tager udgangspunkt i et kort videoklip. Du skal bestemme ordklassen på et antal ord fra videoen og dernæst finde et passende synonym til hvert ord. Vi giver dig hints til at bestemme ordklasserne og finde synonymerne. 

Assignment 4 beder dig om at skrive en tekst til et billede. Teksten skal indeholde fem adverbier (biord). Vi giver dig hints til at flette adverbierne ind på en god måde. 

Assignment 5 beder dig om at skrive et summary og et analytical essay. Du kan vælge mellem at skrive om novellen "The World Ending in Fire" af Jan Carson eller artiklen “The Link Between Happiness and a Sense of Humor” af Arthur C. Brooks. Vi hjælper dig med at inkludere de obligatoriske analysepunkter i hver opgave, og vi giver dig idéer til at skabe sammenhæng i besvarelsen. 

Vi giver dig løbende henvisninger til vores Engelsk Grammatik, hvis du har brug for at få nogle af de grammatiske emner uddybet undervejs. 

Du har også mulighed for at se konkrete bud på besvarelser under hver opgave, så du kan tjekke dine svar. 

Husk: Øvelse gør mester, så prøv at løse opgaverne selv først!

Mere hjælp

Vejledning til Delprøve 1 i Engelsk

I denne vejledning kan du finde hjælp til mange af de opgavetyper, som du kan møde i sprogopgaverne (‘Delprøve 1’) til den skriftlige eksamen i Engelsk. Vejledningen dækker typiske opgavetyper fra både STX, HHX, HTX og HF og giver både gode råd og konkrete eksempler på besvarelser.

Vejledning til analytical essay

Få hjælp til at skrive et analytical essay i Engelsk med Studienets trin-for-trin vejledning. Vejledningen kan både bruges til opgaver inden for fiction og non-fiction.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

STX Engelsk B | 25. maj 2022

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.