[2]

STX Engelsk B | 18. august 2021

I denne opgavehjælp får du hjælp til at besvare den skriftlige eksamen i Engelsk B på STX fra den 18. august 2021. 

Assignment 1 giver dig et kort tekstuddrag og beder dig om at omskrive alle tekstens verber i præteritum (datid) til præsens (nutid). Vi giver dig hints til at finde de relevante verber og bøje dem korrekt.

Assignment 2 tager udgangspunkt i et videoklip og indeholder to underopgaver. Først bliver du bedt om at finde fire adverbier (biord) i klippet og beskrive, hvad de lægger sig til. Dernæst skal du afgøre, hvilken ordklasse en række ord har i klippet, og give en kort forklaring til hvert eksempel. Vi giver dig hints til at løse begge underopgaver korrekt. 

Assignment 3 beder dig om at vælge den korrekte oversættelse af tre forskellige danske ord ud fra tre billeder. Det handler altså om at forstå, hvilket ord der passer bedst til den specifikke betydning, som billedet viser. Vi giver dig hints til at tolke de tre billeder korrekt og vælge den korrekte oversættelse.

Assignment 4 beder dig om at skrive en kort tekst til et billede. I teksten skal du bruge udvidet tid fem gange, og markere hvert  af dine verballed i udvidet tid. Vi giver dig hints til at skrive en tekst, hvor du let kan flette udvidet tid ind.  

Assignment 5 beder dig om at skrive et summary og et analytical essay. Du kan vælge mellem at skrive om novellen “Neutral Buoyancy" af J. R. McConvey eller TED talk'en "How racial bias works - and how to disrupt it" af Jennifer L. Eberhardt.

Vi giver dig løbende henvisninger til vores Engelsk Grammatik, hvis du har brug for at få nogle af de grammatiske emner uddybet undervejs. 

Du har også mulighed for at se konkrete bud på besvarelser under hver opgave, så du kan tjekke dine svar. 

Husk: Øvelse gør mester, så prøv at løse opgaverne selv først!

Mere hjælp

Vejledning til Delprøve 1 i Engelsk

I denne vejledning kan du finde hjælp til mange af de opgavetyper, som du kan møde i sprogopgaverne (‘Delprøve 1’) til den skriftlige eksamen i Engelsk. Vejledningen dækker typiske opgavetyper fra både STX, HHX, HTX og HF og giver både gode råd og konkrete eksempler på besvarelser.

Vejledning til analytical essay

Få hjælp til at skrive et analytical essay i Engelsk med Studienets trin-for-trin vejledning. Vejledningen kan både bruges til opgaver inden for fiction og non-fiction.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

STX Engelsk B | 18. august 2021

[2]
Bedømmelser
  • 12-12-2023
    Givet af Underviser på STX
  • 30-03-2023
    Givet af 2.g'er på STX