STX Engelsk B | 18. august 2020

I denne opgavehjælp får du hjælp til at besvare den skriftlige eksamen i Engelsk B på STX fra den 18. august 2020. 

Assignment 1 giver dig et kort tekstuddrag og beder dig om at omskrive alle tekstens verber i præteritum (datid) til præsens (nutid). Vi giver dig hints til at finde de relevante verber og bøje dem korrekt.

Assignment 2 tager udgangspunkt i en kort tekst og indeholder tre underopgaver. Først skal du finde fem eksempler på præpositioner (forholdsord) og dernæst fem eksempler på verber bøjet i imperativ (bydeform). Til sidst skal du bestemme og forklare ordklassen på tre understregede ord. Vi giver dig hints til at besvare alle tre underopgaver.

Assignment 3 beder dig om at lytte til et kort klip fra en podcast og finde fire modsætningspar, som skal skrives ned. Vi hjælper dig med strategier til at finde passende eksempler.

Assignment 4 beder dig om at beskrive den sproglige stil i et jobopslag og dernæst skrive en ansøgning til opslaget, som skal indeholde tre forskellige relative pronominer (henførende stedord). Vi giver dig idéer til den stilistiske analyse og gode råd til selv at formulere ansøgningen til sidst.

Assignment 5 beder dig om at skrive et summary og et analytical essay. Du kan vælge mellem at skrive om novellen “Last Bridge Burned” af Ron Rash eller podcasten “The Importance of Reading Books” af Paul Fairfield. Vi hjælper dig med at inkludere de obligatoriske analysepunkter i hver opgave, og vi giver dig idéer til at skabe sammenhæng i besvarelsen. 

Vi giver dig løbende henvisninger til vores Engelsk Grammatik, hvis du har brug for at få nogle af de grammatiske emner uddybet undervejs. 

Du har også mulighed for at se konkrete bud på besvarelser under hver opgave, så du kan tjekke dine svar. 

Husk: Øvelse gør mester, så prøv at løse opgaverne selv først!

Mere hjælp

Vejledning til Delprøve 1 i Engelsk

I denne vejledning kan du finde hjælp til mange af de opgavetyper, som du kan møde i sprogopgaverne (‘Delprøve 1’) til den skriftlige eksamen i Engelsk. Vejledningen dækker typiske opgavetyper fra både STX, HHX, HTX og HF og giver både gode råd og konkrete eksempler på besvarelser.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

STX Engelsk B | 18. august 2020

[1]
Bedømmelser
  • 21-12-2022
    Givet af 2.g'er på STX