STX Engelsk A | 28. maj 2020

I denne opgavehjælp får du hjælp til at besvare den skriftlige eksamen i Engelsk A på STX fra den 28. maj 2020. 

Assignment 1 giver dig et kort tekstuddrag og beder dig om at finde eksempler på tællelige og utællelige substantiver. Herefter skal du bruge nogle af dine udvalgte eksempler til at forklare reglerne for kongruens mellem subjekt og verballed. Vi giver dig hint til at udvælge de korrekte ord og skrive en fornuftig forklaring ud fra dine valgte eksempler.

Assignment 2 giver dig et tekstuddrag og beder dig om at udføre tre forskellige underopgaver. Først får du syv markerede verballed, hvor du både skal angive grammatisk tid og aktiv vs. passiv. Dernæst skal du forklare brugen af relative pronominer ud fra fire eksempler. Til sidst skal du angive ordklassen for ordet lease tre foreskellige steder i teksten. Vi giver dig hints til at løse alle tre underopgaver korrekt.

Assignment 3 giver dig et kort videoklip og beder dig om at finde 14 adjektiver og angive deres gradbøjning. Vi giver dig hints til at udvælge de rette ord og beskrive gradbøjningen korrekt.

Assignment 4 beder dig om at skrive et analytical essay. Du kan vælge mellem at skrive om novellen "Sea Defences" af Hilary Taylor eller artiklen "Ever since my mom died, I cry in H Mart" af  Michelle Zauner. Vi hjælper dig med at inkludere de obligatoriske analysepunkter i hver opgave, og vi giver dig idéer til at skabe sammenhæng i besvarelsen. 

Vi giver dig løbende henvisninger til vores Engelsk Grammatik, hvis du har brug for at få nogle af de grammatiske emner uddybet undervejs. 

Du har også mulighed for at se konkrete bud på besvarelser under de tre første opgaver, så du kan tjekke dine svar. 

Husk: Øvelse gør mester, så prøv at løse opgaverne selv først!

Mere hjælp

Vejledning til Delprøve 1 i Engelsk

I denne vejledning kan du finde hjælp til mange af de opgavetyper, som du kan møde i sprogopgaverne (‘Delprøve 1’) til den skriftlige eksamen i Engelsk. Vejledningen dækker typiske opgavetyper fra både STX, HHX, HTX og HF og giver både gode råd og konkrete eksempler på besvarelser.

Vejledning til analytical essay

Få hjælp til at skrive et analytical essay i Engelsk med Studienets trin-for-trin vejledning. Vejledningen kan både bruges til opgaver inden for fiction og non-fiction.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

STX Engelsk A | 28. maj 2020

[2]
Bedømmelser
  • 02-05-2021
    Givet af 3.g'er på STX
  • 19-04-2021
    Givet af 3.g'er på STX