STX Engelsk A | 25. maj 2022

Her kan du få hjælp til at besvare den skriftlige eksamen i Engelsk A på STX fra den 25. maj 2022. 

Assignment 1 tager udgangspunkt i en kort tekst og beder dig om at finde fem verballed, hvor to do indgår. Bagefter skal du bruge fire af dine eksempler til at forklare, hvilke funktioner verbet to do kan have i forskellige situationer.

Assignment 2 tager udgangspunkt i en kort tekst og består af tre underopgaver. Først bliver du bedt om at se på otte understregede ord og vurdere, om der er tale om adjektiver eller adverbier. Du skal samtidig skrive, hvilken ordklasse hvert ord lægger sig til. Bagefter skal du se på fem eksempler på to be og vurdere, om ordet fungerer som hjælpeverbum eller hovedverbum i hvert tilfælde, samt hvilket subjekt det hører sammen med. Til sidst skal du forklare brugen af omvendt ordstilling i et enkelt understreget eksempel. Vi giver dig hints til at løse alle tre underopgaver korrekt. 

Assignment 3 tager udgangspunkt i et kort videoklip om børns udvikling. Du bliver bedt om at finde fem substantiver fra det semantiske felt "trivsel" og fem substantiver fra det semantiske felt "mistrivsel". Vi giver dig hints til at finde gode eksempler i den korrekte ordklasse.

Assignment 4 beder dig om at skrive et analytical essay. Du kan vælge mellem at skrive om novellen "The Arcade" af Alan Gillespie og artiklen "I've lost my conversational mojo - can I relearn the art of small talk?" af Rhik Samadder. Vi hjælper dig med at inkludere de obligatoriske analysepunkter i hver opgave, og vi giver dig idéer til at skabe sammenhæng i besvarelsen. 

Vi giver dig løbende henvisninger til vores Engelsk Grammatik, hvis du har brug for at få nogle af de grammatiske emner uddybet undervejs. 

Du har også mulighed for at se konkrete bud på besvarelser under de tre første opgaver, så du kan tjekke dine svar. 

Husk: Øvelse gør mester, så prøv først at løse opgaverne selv!

Mere hjælp

Vejledning til Delprøve 1 i Engelsk

I denne vejledning kan du finde hjælp til mange af de opgavetyper, som du kan møde i sprogopgaverne (‘Delprøve 1’) til den skriftlige eksamen i Engelsk. Vejledningen dækker typiske opgavetyper fra både STX, HHX, HTX og HF og giver både gode råd og konkrete eksempler på besvarelser.

Vejledning til analytical essay

Få hjælp til at skrive et analytical essay i Engelsk med Studienets trin-for-trin vejledning. Vejledningen kan både bruges til opgaver inden for fiction og non-fiction.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

STX Engelsk A | 25. maj 2022

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.