[5]

STX Engelsk A | 18. august 2021

Her kan du få hjælp til at besvare den skriftlige eksamen i Engelsk A på STX fra den 18. august 2021. 

Assignment 1 beder dig om at finde tre eksempler på ligefrem ordstilling og tre eksempler på omvendt ordstilling i et kort tekstuddrag. Dernæst skal du bruge dine udvalgte eksempler til at forklare den grammatiske forskel på ligefrem og omvendt ordstilling. Vi giver dig hints til at udvælge passende eksempler og skrive en god forklaring ud fra dem. 

Assignment 2 tager udgangspunkt i en kort tekst og består af tre underopgaver. Først bliver du bedt om at forklare valget af relative pronomener ud fra fem understregede eksempler. Dernæst skal du undersøge syv understregede verballed og afgøre, om de er singularis eller pluralis. Du skal også forklare ud fra sammenhængen, hvorfor hvert verballed er bøjet i enten singularis eller pluralis. Til sidst skal du ud fra sammenhængen forklare den grammatiske og betydningsmæssige forskel på to lignende ord, som står understregede i teksten. Vi giver dig hints til at løse alle tre underopgaver korrekt. 

Assignment 3 tager udgangspunkt i et kort lydklip med oplæsning af et digt. Du bliver bedt om at skrive ti forskellige verballed fra lydklippet. For hvert verballed skal du desuden skrive, hvilken grammatisk tid det er. Vi giver dig hints til at udvælge relevante eksempler og angive tiden korrekt. 

Assignment 4 beder dig om at skrive et analytical essay. Du kan vælge mellem at skrive om novellen "Beautiful Things" af Kate Vine eller talen "Dear Class of 2020" af Michelle Obama. Vi hjælper dig med at inkludere de obligatoriske analysepunkter i hver opgave, og vi giver dig idéer til at skabe sammenhæng i besvarelsen. 

Vi giver dig løbende henvisninger til vores Engelsk Grammatik, hvis du har brug for at få nogle af de grammatiske emner uddybet undervejs. 

Du har også mulighed for at se konkrete bud på besvarelser under de tre første opgaver, så du kan tjekke dine svar. 

Husk: Øvelse gør mester, så prøv først at løse opgaverne selv!

Mere hjælp

Vejledning til Delprøve 1 i Engelsk

I denne vejledning kan du finde hjælp til mange af de opgavetyper, som du kan møde i sprogopgaverne (‘Delprøve 1’) til den skriftlige eksamen i Engelsk. Vejledningen dækker typiske opgavetyper fra både STX, HHX, HTX og HF og giver både gode råd og konkrete eksempler på besvarelser.

Vejledning til analytical essay

Få hjælp til at skrive et analytical essay i Engelsk med Studienets trin-for-trin vejledning. Vejledningen kan både bruges til opgaver inden for fiction og non-fiction.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

STX Engelsk A | 18. august 2021

[5]
Bedømmelser
 • 13-01-2024
  Givet af 3.g'er på STX
 • 21-12-2023
  Givet af 3.g'er på STX
 • 09-10-2022
  Givet af 2.g'er på STX
 • 20-04-2022
  Givet af 2.g'er på STX