Personer

Fortælleren er en yngre kvinde i et dårligt fungerende forhold

Fortælleren er novellens hovedperson. Hun er sandsynligvis en yngre kvinde, da hun har små børn. Hun er nok heller ikke gift, da hendes mand betegnes som hendes kæreste.

Vi får hverken noget at vide om hovedpersonens udseende eller hendes fortid og må selv lave en personkarakteristik ud fra hendes handlinger. Hun er også unavngiven, hvilket bidrager til en uvished omkring hendes identitet. 

Vi får dog indtrykket af, at hun er en passiv person, som ikke tager initiativ. Det udtrykkes billedligt, da hun lader sig bogstaveligt føre med strømmen: ”Vandet strømmer, og langsomt bliver jeg ført væk fra mit tøj”. 

Hovedpersonen er distanceret overfor sin kæreste. Da han spørger: ”Er det ikke i juni, der skulle være flest myg?”, står der efterfølgende: ”Jo, men det er stadig først i august”, siger jeg og bladrer.” Hun svarer umotiveret og er langt mere fordybet i sin bog end i samtalen med ham. 

Kvinden synes ligeglad og uengageret overfor, at myggene irriterer kæresten og gør ikke noget for at hjælpe ham med at vifte dem bort. Da han bliver stukket, begynder hun i stedet at le: 

’Så’, siger han, ’der blev jeg s...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind