Satirens funktion i den offentlige debat

Dette er vores opgavehjælp til at skrive en reflekterende artikel om satirens funktion i den offentlige debat fra skriftlig eksamen i Dansk A på STX den 11. august 2020. Du får hjælp til at forstå de tilhørende tekster og bruge dem til at reflektere over emnet på gode og interessante måder.

Vi giver dig konkret hjælp til at forstå opgaveformuleringen og finde en vinkel på emnet. Det er vigtigt, at du er klar over, hvad opgaveformuleringen beder dig om, og hvordan den skal forstås. Det kan hjælpe dig til at arbejde med teksterne på en målrettet måde og til at finde en god vinkel på emnet.

Vi giver dig noget nyttig baggrundsviden om emnet, så du får det bedste udgangspunkt for dine refleksioner. Du finder også en række arbejdsspørgsmål til teksterne, som kan hjælpe dig i gang med dit arbejde. Du kan bruge spørgsmålene til at åbne din forståelse af teksterne, så du kan inddrage dem i refleksioner over emnet. 

Vi går i dybden med opgavens hovedtekst, Satiren er demokratiets salt (tekst 5a). Du får hjælp til at forstå artiklens indhold, og hvordan du på forskellige måder kan inddrage udsagn og synspunkter til at reflektere over emnet om satirens funktion i den offentlige debat.

I satireindslaget fra Tæt på sandheden (tekst 5b) ser vi nærmere på, hvordan du kan inddrage indslaget som eksempel på, hvilke funktioner satire kan have i den offentlige debat.

Endelig behandler vi artiklen Alternativet forsvarer Inger Støjberg! (tekst 5c). Du får hjælp til at forstå, hvad satirebilledet og teksten handler om, og hvordan du kan inddrage materialet som eksempel på, hvilke funktioner satire kan have i den offentlige debat.  

Bemærk, at du skal inddrage tekst 5a i opgaven samt mindst én af teksterne 5b og 5c. Se opgaveformuleringen.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Satirens funktion i den offentlige debat

[1]
Bedømmelser
  • 26-01-2022
    Givet af 3.g'er på STX