Forstå opgaveformuleringen og find en vinkel

Her hjælper vi dig med at forstå opgaveformuleringen til opgave 5 fra skriftlig eksamen i Dansk A på STX den 11. august 2020: Reflekterende artikel om satirens funktion i den offentlige debat. Vi hjælper dig dernæst med at finde en vinkel til at gøre din opgave skarpere.

Som det første i din arbejdsproces er det vigtigt at nærlæse opgaveformuleringen, så du ved, hvad din reflekterende artikel skal handle om, og hvad kravene er til den. 

Opgaveformulering

Skriv en reflekterende artikel om satirens funktion i den offentlige debat.

I din artikel skal du bl.a. inddrage Satiren er demokratiets salt (tekst 5a) samt gå i dybden med satireindslaget fra Tæt på sandheden (tekst 5b ) og/eller Alternativet forsvarer Inger Støjberg! (tekst 5c).

I din undersøgelse skal du særligt fokusere på:

  • At reflektere over, hvad satirens funktion er i den offentlige debat. Du kan fx komme ind på forskellige former for satire, satirens muligheder og begrænsninger, satirens virkemidler og kommunikationssituation.
    Du skal inddrage et eller flere udsagn fra Satiren er demokratiets salt (tekst 5a).
  • At inddrage Tæt på sandheden (tekst 5b) og/eller Alternativet forsvarer Inger Støjberg! (tekst 5c) som eksempel på satirens funktion i den offentlige debat. Du må gerne inddrage andre konkrete eksempler.
  • At skrive dialogisk og reflekterende med en personlig stemme, der forholder sig til både emnet og til din egen tanke- og skriveproces.

Sådan skal opgaveformuleringen forstås

Opgaveformuleringen forklarer om emnet og de t...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind