Genre

Du kender rapmusik fra radio og streamingtjenester, men i Dansk har du nok ikke arbejdet lige så meget med rap som med noveller. Derfor er det en god start på din analyse, at du først sætter dig ind i rapgenren. Her hjælper vi dig med at definere, hvad rap er, og analysere de forskellige undergenrer. 

Definition af rap og raps genretræk

Rap er en forkortelse for “Rhythm And Poetry”. Vi kan definere rappens form som en rytmisk fremførelse af ord i højt tempo med kreativ sprogbrug og kompleks rimstruktur. Rapnumre har meget tekst sammenlignet med anden musik. Fordi der er så mange ord, kan rapperen virkelig nå at komme ud med sit budskab eller vise sine evner.

Rapgenren ligger i en gråzone mellem fiktion og sagprosa. Det skyldes, at rapperen, som jo er en virkelig person, tager en persona (personlighed) på sig, som kan være mere eller mindre fiktiv. Rapperen kan bruge sin persona til at vise, at han er bedre end alle andre, eller at han udgør en oprørsk modpol til det etablerede samfund.

Indholdsmæssigt er rapgenren især kendetegnet ved fest, pral og tilsvining. De tre elementer er en vigtig del af den drengerøvsagtige livsstil, vi ofte møder i rapmusik. Fest-elementet ses ved, at der er party-stemning i form af alkohol, stoffer og lækre kvinder. Pral kan handle om at prale med sine overlegne evner inden for rap, penge eller damer. Tilsvining er en verbal slåskamp, der går ud på at disse en modpart, fx en politiker eller en rapper.

Rappens undergenrer

Som led i din analys...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind