Offer

Her kan du høre en podcast om novellen ”Offer”. Novellen er skrevet i 1944 af Martin A. Hansen og udgivet i novellesamlingen Manden fra Jorden fra 1947.

Podcasten hjælper dig med at analysere og fortolke novellen. Det kan give dig en god start på dit eget arbejde, hvis du skal fremlægge om den eller skrive en opgave. Du kan dog også lytte til podcasten, hvis du bare vil forberede dig til timerne.

Du får mest ud af podcasten, hvis du har læst novellen først.

Uddrag

Her kan du læse et uddrag fra podcasten:

Vi skal tale om "Offer", en novelle af Martin A. Hansen fra 1944. Niels Aage og Kasper, redaktører i dansk, er dem, jeg taler om novellen med. Kasper, kan du starte med at præsentere novellen for os? 

Ja, det er en ret lang novelle fra 1944, under besættelsestiden i Anden Verdenskrig. Der er ikke nogen direkte referencer til krigen, men vi kan komme tilbage til den historiske sammenhæng. Handlingen er sat langt tilbage i tid, med mange gammeldags ord, og det er svært at sige præcist, hvornår i historien det foregår. 

Vi følger et søskendepar, Jacob og Marie, på 7 og 11 år, som er forældreløse og bor hos en fattig bonde. De hjælper med at passe køer og børn, og bonden er lidt udstødt i området. På dette tidspunkt er der pest i området, og mange de ender med at dø, inklusiv børnenes forældre og søskende. ingen ved, hvad de kan gøre. 

De religiøse autoriteter har gjort, hvad de kunne for at bede Gud om at beskytte området mod yderligere sygdom, så de tager til den sidste udvej og ofrer et uskyldigt barn for at appellere til Gud og beskytte resten af byen.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Offer

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.