[0]

Evaluerings­opgave i NF | Vejledning

Evalueringsopgaven er en vigtig del af Naturvidenskabelig Faggruppe på hf. Det er et fag, som består af Geografi C, Kemi C og Biologi C. Inden eksamen i Naturvidenskabelig Faggruppe skal du skrive en evalueringsopgave, hvor du behandler et emne ud fra alle fagene. Opgaven kaldes også for Det afsluttende skriftlige produkt.

Evalueringsopgaven er en slags disposition, som du skal have med og bruge til eksamenen. Opgaven er ikke en fuldkommen, selvstændig opgave som fx SSO. Den skal ses i sammenhæng med din eksamen, men den skal alligevel kunne læses og forstås alene. Man kalder evalueringsopgaven for en udvidet begrundet disposition. Det vil sige, at du får en mulighed for kort at fortælle om dine materialer og hvordan, du er nået frem til dine resultater.

Man kan godt sige, at evalueringsopgaven er din adgangsbillet til den mundtlige eksamen i Naturvidenskabelig Faggruppe (NF) – for hvis du ikke indleverer din evalueringsopgave til tiden, er der ingen adgang til NF-eksamen.

Karakteren i NF

Din karakter i NF får du efter din mundtlige eksamen, og du bliver bedømt på din mundtlige præstation. Det er dog alligevel vigtigt, at du laver en god evalueringsopgave, da den er udgangspunktet for samtalen til den mundtlige eksamen. Så jo bedre din evalueringsopgave er, jo bedre er dit udgangspunkt for din mundtlige eksamen. Desuden får censor sit første indtryk af dig, når han eller hun læser din evalueringsopgave. Og selv om evalueringsopgaven ikke officielt er en del af din karakter, så betyder en dårlig opgave, og dermed et dårligt førstehåndsindtryk, nok lidt for din karakter alligevel.

Studienets vejledning

Her finder du Studienets vejledning til at lave en god evalueringsopgave. Du kan også få hjælp til at skrive din evalueringsopgave ved at se Studienets eksemplariske eksempler på evalueringsopgaver i NF:

Eksempel på evalueringsopgave i NF om grundvand.

Eksempel på evalueringsopgave i NF om fossile brændstoffer.

Vejledningen kan hjælpe dig fra start til slut. Nedenfor kan du se en kort oversigt over, hvad vejledningen kan hjælpe dig med.

 • Forberedelse til evalueringsopgaven: Vejledningen fortæller dig, hvad du skal have styr på, inden du kan skrive evalueringsopgaven. Her får du blandt andet hjælp til at få helt styr på problemformulering og problemstillinger.
 • Sådan skriver du din evalueringsopgave: Her bliver du guidet i, hvilke forskellige delelementer, opgaven skal bygges op af. Du lærer blandt andet om indledningen og får hjælp til, hvordan du skriver nogle gode delkonklusioner, hvad de skal indeholde og hvor meget, de må fylde i opgaven.
 • Tjekliste: Du får også en tjekliste til evalueringsopgaven. Brug den, når du har skrevet din evalueringsopgave og skal se, om du nu også har fået det hele med.
 • Inden eksamen: Til sidst bliver du vejledt i, hvordan du skal bruge evalueringsopgaven i din forberedelse til din eksamen i NF.

 

  Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

  Få adgang til hele Webbogen.

  Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

  Køb medlemskab nu

  Allerede medlem? Log ind

  Evalueringsopgave i NF | Vejledning

  [0]
  Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.