[0]

Mediehistorie

Her kan du få et overblik over mediehistorie - lige fra de første medier til de moderne medier. Noterne gennemgår udviklingen inden for medierne, og du finder afsnit om de forskellige mediers historie, fx avisens historie, radioens historie, TV-historie, filmhistorie og den digitale udvikling.

Noterne kommer med overvejelser om, hvilken betydning mediernes historiske udvikling har haft for kommunikationsformer og indholdet i medierne. Mediehistoriens hovedlinjer gennemgåes, og under de forskellige medier fokuseres der på den danske kontekst.

Noterne kan bruges i Mediefag og Dansk, eller hvis du skal skrive en større skriftlig opgave, hvor mediehistorie indgår.

Når vi taler om medier i en bred forstand, drejer det sig om de forskellige midler der bruges til kommunikation, fx bøger, TV, film eller digitale medier ved hjælp af internettet. Der har gennem tiden været en stor udvikling i hvordan og hvor nemt indhold spredes til modtagere. Og mediernes udvikling har haft og har stadig stor betydning for den måde, vi kommunikerer på. 

Man kan inddele medierne gennem historien i 3 typer: 

De forskellige typer af medier afløser ikke hinanden, men eksisterer sideløbende og nye medier bygger oven på de gamle medier. Det vil sige, at samtalen eksisterer i bedste velgående, selvom der kommer skriftlige medier til, og skriftlige medier, som fx bøger, ikke er forsvundet med fremkomsten af digitale medier, som fx e-bogen.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Mediehistorie

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.