Gode råd til Maple™

Gym-pakken

Når du har installeret Maple™, så skal du downloade Gym-pakken. Gym-pakken er en tilføjelse til Maple, som er henvendt til de danske gymnasier. I Gym-pakken finder du en lang række kommandoer, som du kan bruge til at løse opgaver.

Du kan tjekke, om du har installeret Gym-pakken ved at skrive with(Gym) i math-mode og trykke Enter. Hvis du har installeret Gym-pakken, så får du en liste med kommandoer:

Når du har installeret Gym-pakken, så får du adgang til en række vejledninger til Maple. Du kan finde vejledningerne på forsiden, når du åbner Maple.

Billedet herover viser start-billedet i Maple 2020. Hvis du har en anden version af Maple, så kan start-billedet se lidt anderledes ud.

Du kan finde informationer om både Gym-pakken og andre pakker samt deres tilhørende kommandoer på Maples hjemmeside.

Maple findes til både Mac-, Linux- og Windows-brugere. Denne guide er henvendt til Windows-brugere, men guiden vil også være relevant for Mac- og Linux-brugere. Det vil dog ikke være alle genveje, som fungerer på disse styresystemer. Du kan tjekke Maples hjemmeside for mere information om Maple-versioner til øvrige styresystemer.

Indlæs pakker

Der hører en lang række pakker til Maple. Hver pakke indeholder en række kommandoer, som du har adgang til, når du har indlæst pakken.

Du kan indlæse en pakke i Maple ved at skrive with(pakke) i math-mode og trykke Enter. Her er et eksempel, hvor vi har indlæst Gym-pakken:

Når du indlæser en pakke, så får du vist de kommandoer, som pakken in...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind