Ironi i den offentlige debat

Her kan du finde hjælp og inspiration til at skrive et essay om ironi i den offentlige debat. Vi tager udgangspunkt i Jan Maintz' debatindlæg ”Til forsvar for ironien”. Her ser vi på interessante pointer og kommer med ideer til, hvordan du kan bruge teksten til at reflektere videre over ironi i den offentlige debat.

I notaterne finder du også hjælp til, hvilke generelle overvejelser du kan gøre dig om emnet, og hvordan du kan inddrage andre tekster på en hensigtsmæssig måde.

Opgaven stammer fra dansk skriftlig eksamen på STX, 11. august 2017.

Essay om ironi i den offentlige debat

Skriv et essay om ironi i den offentlige debat.
Du skal i dit essay tage udgangspunkt i Til forsvar for ironien (tekst 3) og undersøge ironiens muligheder og begrænsninger i den offentlige debat.
Inddrag eksempler.

Indgangsvinkler til et essay

I dit essay kan du fx bruge en eller flere af følgende indgangsvinkler.

Ironi som begreb

Du kan vælge at begynde dit essay med at reflektere over ironien som begreb. Hvad vil det sige at være ironisk? Og hvad opnår man ved at bruge ironi? Du kan brede begrebet ud og kigge på de former for ironi, der findes.

Du kan fx undersøge, hvordan ironi benyttes i film, i tekster og i helt almindelige, sociale sammenhænge. Er der forskelle i de måder, ironien bruges? Du kan så lede videre til det centrale spørgsmål i essayet om, hvilken rolle ironi kan spille i den offentlige debat.

Danskere og ironi

Vi danskere er kendt for at være meget ironiske, også når det gælder den offentlige debat. Du kan reflektere over, hvilken rolle ironi spiller i vores samfund. Hvorfor bruger vi ironi? Og er ironien på nogen måde nyttig i samfundsdebatten?

Udvikling i brugen af ironi

Du kan også tage udgangspunkt i, hvordan vores brug af ironi ændrer sig med tiden. Hvordan benyttede man ironi i romantikken? Og hvordan benytter man den i dag? Er ironien lige så populær som den tidligere har været, eller er ironien på vej ud af den offentlige debat?

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Ironi i den offentlige debat

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette materiale.